derbi, večiti derbi, Milan Borjan, Sejduba Suma
Alo/Marko Metlaš
derbi, večiti derbi, Milan Borjan, Sejduba Suma

Alo/Marko Metlaš

derbi, večiti derbi, Milan Borjan, Sejduba Suma, Foto: Alo/Marko Metlaš

Teški dani za srpski fudbal! Prvenstvo je zaustavljeno je posle odigranih 26. kola, a Kup Srbije pre četvrtfinala. Partizan i Spartak odigrali su poslednji meč osmine finala pre osam dana, jer jesenas zbog učešća crno-belih u Ligi Evrope nije pronađen termin za održavanje meča.

Moguće je da se do leta ne dobije ni pobednik našeg najmasovnijeg takmičenja, o čemu je govorio i Miodrag Janković, predsednik Takmičarske komisije FSS.

– Sudbina kupa biće kao i prvenstva. Ukoliko se nastavi borba za bodove onda ćemo privesti kraju i drugo takmičenje – rekao je Janković.

Za sutra je bilo zakazan određivanje parova četvrtfinala.

– Otkazali smo žreb, jer nam u ovakvim okolnostima nije dozvoljeno okupljanje.

Podsećanje da je sezona 1998/99. završena finalnom utakmicom Kupa SRJ nije odagnala dileme.

– Klubovi su tad mogli da treniraju i igraju humanitarne mečeve. Sad su zabranjene aktivnosti na fudbalskim terenima, tako da ne možemo da predvidimo da ćemo imati vremena im prostora da dobijemo pobednika – istakao je Janković.

Među najboljih osam plasirali su se Crvena zvezda, Inđija, Radnik, Radnički (Niš), Čukarički, Mladost (Lučani), Vojvodina i Partizan.

Pravila su jasna u slučaju da se naše najmasovnije takmičenje ne završi. Pehar kupa, naravno, ne bi bio dodeljen nikome, a mesto učesnika drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope zauzeo bi drugoplasirani tim iz prvenstva.