Fudbalska lopta Premijer liga
AP Photo/Ian Walton
Fudbalska lopta Premijer liga

AP Photo/Ian Walton

Fudbalska lopta Premijer liga, Foto: AP Photo/Ian Walton

Imate nedoumicu u sastavljanju ekipe za Fantazi? Mi smo tu da vam pomognemo. Pred 20. kolo Premijer lige na portalu alo.rs možete na pronađete TOP 5 predloga za promenu u sastavu za predstojeći vikend. Dakle, papir i olovku u ruke, krećemo!

1. Džejmi Vardi

Džejmi Vardi (Lester)

AP/Jason Cairnduff

Džejmi Vardi (Lester), Foto: AP/Jason Cairnduff

Za početak imamo dva priliko laka izbora. Najbolji strelac Lester sitija Džejmi Vardi doživeo je povredu koja će ga odvojiti od terena na gotovo mesec dana. Napadači su tradicionalno skupi, a Vardi koji je treći po vrednosti sa 10,1 sigurno da nije profitabilan kada je na klupi, naročito kada je jasno da neće igrati. Najpametnija opcija je da ga sada promenite, pa će biti vremena da ga vratite u tim.

2. Kevin de Brujne

Kevin De Brujne (Mančester Siti)

EPA-EFE/Laurence Griffiths

Kevin De Brujne (Mančester Siti), Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths

Rekli smo da imamo dva laka izbora. Praktično su nam se Vardi i Kevin de Brujne sami ponudili za izmenu kada su doživeli povrede. Drugi najskuplji vezista kog poseduje više od 23 odsto menadžera na svetu propustiće takođe mesec dana fudbala, a možda i više. To je potvrdio i Pep Gvardiola koji je tako ostao bez najboljeg igrača u najbitnijim mečevima. 

De Brujne vredi 11,9 što znači da ćete vrlo lako pronaći zamenu. Možda bi bilo najbolje da ga promenite sa nekim od saigrača iz Mančester sitija. Nudi se Fil Foden koji je u odličnoj formi, tu je Rijad Marez (ukoliko ga već ne posedujete) ili možda Faran Tores, izbor je na vama ovoga puta.

3. Edinson Kavani

Edinson Kavani

AP/CliveRose

Edinson Kavani, Foto: AP/CliveRose

Odlični Urugvajac počeo je da dobija sve veću minutažu u ekipi Ole Gunara Solskjera, a kako i ne bi kada je i on sam počeo da radi ono zbog čega je doveden - da postiže golove. Edinson Kavani spada u grupu nešto jeftinijih napadača sa cenom od 7,8. 

Naredni meč Junajted igra protiv poslednje plasiranog Šefilda pa se očekuje i goleada, a to je i prava utakmica za Kavanija da nastavi da rešeta. Eto idealne zamene za gore pomenutog Vardija.

4. Jan Bednarek 

Sautempton

AP

Sautempton, Foto: AP

Dolazimo do nešto isplativije opcije, a jako profitabilne. Poljski defanzivac Jan Bednarek glavni je šraf u obrani jednog od najvećih iznenađenje ove sezone u Premijer ligi, Sautemptona. Od poslednjih pet mečeva, na tri su sačuvali svoju mrežu, a jednoj je to bilo i protiv Liverpula, šampiona Engleske.

Bednarek vredi 4,9 što ga svrtava u deo jeftinijih defanzivaca, a već je doneo 80 bodova menadžerima koji su imali poverenja u njega. Još uvek nije kasno da se i vi ovajdite od najbolje sezone u karijeri mladog Poljaka.

5. Džejms Medison

Džejms Džastin i Džejms Medison (Lester)

EPA-EFE/Michael Regan

Džejms Džastin i Džejms Medison (Lester), Foto: EPA-EFE/Michael Regan

Ako se odlučite da Kevina de Brujnea ne zamenite sa nekim od saigrača iz Mančester sitija, onda jednostavno morate da umesto Belgijanca u svoj tim ubacite Džejmsa Medisona. Impresivna forma odličnog Engleza koji je na poslednja dva meča postigao po gol, a na jednom je upisao i asistenciju.

Kada nema Vardija, jasno je da će upravo Medison preuzimati odgovornost. Sa cenom od 7,1 uopšte ne deluje kao toliko skupa investicija, svakako mnogo manje košta od De Brujnea, a dodatnih par miliona možete preusmerite na promenu u drugoj liniji tima.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: