Jirgen Klop
AP Photo/Francisco Seco
Jirgen Klop

AP Photo/Francisco Seco

Jirgen Klop, Foto: AP Photo/Francisco Seco

Liverpul je sinoć u spektakularnom meču na Enfildu prošao u četvrtfinale Liga kupa, savladavši Arsenal u penal-ruletu, nakon što je u 95. minuta igre bilo nestvarnih 5:5.

PROČITAJTE JOŠ:

Tom pobedom zakomplikovao je i svoju i sezonu u engleskom fudbalu - u kalendaru takmičenja, naime, ne postoji termin, bar za sada, u kome "redsi" mogu da odigraju meč naredne runde.

Četvrtfinale je zakazano za 17. i 18. decembar, a Liverpulovi igrači fizički ne mogu da budu prisutni u Engleskoj, jer su tada u Kataru na Svetskom klupskom prvenstvu.

Jirgen Klop

AP Photo/Leila Coker

Jirgen Klop, Foto: AP Photo/Leila Coker

"Odigrali smo u sredu i želeli smo pobedu, a ako nam ne nađu datum koji nam odgovara, jednostavno - nećemo igrati. Ili će Arsenal igrati u sledećem kolu ili ćemo mi predati utakmicu bez borbe", rekao je Jirgen Klop.

Liverpul, inače, od početka decembra do početka januara ima "neizdrživ" raspored mečeva, igraće u proseku svaka tri dana.

Uz to, kasnije će morati da nadoknadi jedan meč u Premijer ligi, sa Vest Hemom, koji je po rasporedu 21. decembra, a sada ostaje i dilema kada će igrati meč Liga kupa.

"Pobedili smo veliki tim, nismo očekivali ovako uspešan start"

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 31.10.2019. 14:12 Igrači Čukaričkog blistaju od sreće i samopouzdanja posle pobede nad Partizanom. Foto: FK Čukarički U sjajnom meču na Banovom brdu Čukarički je nadigrao Partizan, sa nova tri boda učvrstio se na drugom mestu na tabeli. Belo-crni su protiv rivala iz Humske u prvenstvu slavili prvi put još od 23.

Raspored Liverpula u decembru i početkom januara.

4.12 - Liverpul - Everton (Premijer liga)

7.12 Bornmot - Liverpul (Premijer liga)

10.12 Salcburg - Liverpul (Liga šampiona)

14.12 Liverpul - Votford (Premijer liga)

18.12 Polufinale Svjetskog klupskog prvenstva

21.12 Finale Svjetskog klupskog prvenstva (ili susret za 3. mjesto)

26.12 Lester - Liverpul (Premijer liga)

29.12 Liverpul - Volvs (Premijer liga)

2.1.2020 Liverpul - Šefild j (Premijer liga)

od 3.1 do 6.1. 2020. Treće kolo FA kupa

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana