Vejn Runi
AP
Vejn Runi

EPA/Rui Vieira

Vejn Runi, Foto: EPA/Rui Vieira

Runi je karijeru počeo u Evertonu, Liverpulovom gradskom rivalu, posle toga prešao je u redove "crvenih đavola" gde je ostavio veliki trag.

Liverpul je trenutno vodeća ekipa na tabeli engleskog prvenstva sa dva boda i utakmicom više od drugoplasiranog Sitija, a od kada je startovala Premijer liga 1992. godine nikada nije završio prvi.

PROČITAJTE JOŠ:

Vejn Runi

AP

Vejn Runi, Foto: AP

"Nadam se da će Mančester Siti da završi iznad Liverpula. Ne bih mogao da podnesem da vidim kako osvajaju titulu. To bi bila noća mora za svakog navijača Evertona. Sećam se kada su 2005. godine osvojili Ligu šampiona. Oni o tome pričaju i sada, a kada bi osvojili titulu pričali bi u narednih 10 ili 15 godina", rekao je Runi.

Klub sa Enfilda je poslednji put bio šampion pre 29 godina, oni nikad nisu osvojili titulu šampiona Engleske od kada se promenio format 20. februara 1992 godine, kada je napravljena Premier liga!

Runi trenutno nastupa u Americi, tačnije MLS-u za fudbalski klub DC Junajted, za njih je odigrao 22 utakmice na kojima je postigao 12 golova. On je 2018 prešao iz Evertona u DC, a 16 marta 2019 postigao je prvi het trik protiv Ril Solt Lejka, imao je i asistenciju na tom meču koju su dobili sa 5:0!