Mančester Junajted - Klub Briž
AP Dave Thompson
Mančester Junajted - Klub Briž

AP Dave Thompson

Mančester Junajted - Klub Briž, Foto: AP Dave Thompson

Pojedine utakmice Lige Evrope koje su počele od 21 sat bile su baš šokantne. Nekoliko favorita ostalo je bez plasmana u osminu finala drugog po jačini takmičenja u Evropi, a najgore je prošao Ajaks koji je eliminisan od strane Hetafea uprkos trijumfu od 2:1.

Napeta i prgava utakmica odigrana je u Amsterdamu, a rani gol gostujućeg napadača Mate u 5. minutu ispostavio se kao presudan za prolaz španskog predstavnika u dalju fazu. Ajaks je izjednačio rezultat preko Danila u 10. minutu, a zahvaljujući autogolu Urugvajca Olivere u 63. uspeo da stigne do pobede, ali nije imao snage da nadoknadi 2:0 iz prvog meča pa je tako eliminisan iz daljeg takmičenja. Dušan Tadić se nije proslavio pošto je imao samo jednu šansu u 59. minutu.

Mančester junajted je na Old Trafordu, bez Nemanje Matića je bio na klupi za rezerve isprašio Briž sa čak 5:0, nakon što mu je gostujući štoper Deli glupošću u 23. minutu dosta olakšao posao pošto je dobio crveni karton.

Raspoloženi su bili igrači Olea Gunara Solskjera, a meč je obeležio prvenac zimskog pojačanja iz Kine Odiona Igala koji ga je posvetio nedavno preminuloj sestri. U strelce su se još upisali Fernandeš, Mektominej i dva puta Fred u samoj završnici susreta.

Liga Evrope, šesnaestina finala, četvrtak od 21 sat: 

Ajaks – Hetafe 2:1 
(Danilo 10, Eiting 63 – Mata 6)
Benfika – Šahtjor Donjeck 3:3 
(Pici 9, Dijas 36, Silva 47– Moraeš 12, Stepanjenko 49, Patrik 71)
Seltik – Kopenhagen 1:3 
(Eduard 81p – Santos 51, Biel 85, Ndoje 88)
Inter – Ludogorec 2:1 
(Biragi 31, Lukaku 45+4 – Oliveira-Souza 26)
Mančester junajted – Klub Briž 5:0 
(Fernandeš 12p, Igalo 34, Mektominej 41, Fred 82)
Sevilja – Kluž 0:0