Dušan Tadić
EPA-EFE/OLAF KRAAK
Dušan Tadić

EPA-EFE/OLAF KRAAK

Dušan Tadić, Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

"Kopljanici" su u režiji Dušana Tadića ponizili goste iz Roterdama rešivši meč već u prvih 45 minuta. Ajaks je sva četiri gola postigao u prvom poluvremenu, uz dve asistencije Tadića.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski fudbaler je servirao Zijehu gol za vođstvo već u drugom minutu utakmice u Amsterdamu. Samo pet minuta kasnije Neres pronalazi Taljafika za 2:0, da bi Tadić potom u 37. zabeležio drugu asistenciju, ovaj put za Neresa.

Pet minuta pre poluvremena konačan rezultat postavlja Van de Bek posle dodavanja Desta. Koliko je Ajaks bio dominantan dodatno pokazuje i statistika. "Kopljanici" su imali loptu u svom posedu 65% vremena.

Imali su 15 šutava više od protivnika (19-4), čak 12 u okvir gola, dok Fejenord nijednom nije direktno ugrozio Onanu. Posle 11 kola Ajaks je neporažen sa devet pobeda i 29 bodova, šest više od AZ Alkmara, PSV-a i Vitesea koji dele drugu poziciju.

Bizarna asistencija Umara Sadika o kojoj svi pričaju! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 27.10.2019. 19:56 Trapavo. Partizan - Astana Sadik, Foto: partizan.rs Napadač Partizana Umar Sadik je na utakmici protiv Spartaka zabeležio bizarnu asistenciju. Nigerijac je propustio dve velike šanse u uvodnih 15 minuta utakmice Linglong Superlige Srbije, a delovale je da je uspeo to da učini i u trećoj prilici za gol, u 17.

Fejenord je poražen treći put u poslednjih pet kola pa je pao na deobu 11. pozicije sa Groningenom sa po 14 bodova.

Fudbaleri AZ Alkmara ponizili su PSV na njegovom terenu u Ajndhovenu.  AZ je razbio "filipsovce" sa čak 4:0 u jednom od derbija 11. kola holandske Eredivizije.

Gosti su slomili domaćina u nadoknadi prvog poluvremena sa dva ekspresna gola Mirona Boadua.

PSV nije uspeo da se oporavi u nastavku, štaviše, AZ je nastavio da dominira, Boadu je propustio još dve odlične prilike u prvih deset minuta drugog poluvremena.

AZ konačno nokautira domaćina pogocima Jonasa Svensona i Fredrika Mitsjoa sredinom drugog perioda igre.

Tako je AZ u samo dve utakmice postigao 10 golova bez ijednog primljenog i poslao jasnu poruku Partizanu pred direktan obračun u borbi za plasman u drugu fazu Lige Evrope.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!