LEGENDA SVETSKOG FUDBALA NEMA DILEMU: Samardžić je najbolji igrač Udinezea

21:30 | 23-04-2024

Fudbal 0

Srbin zaslužio ozbiljne pohvale...

Lazar Samardžić
EPA

Novi trener fudbalera Udinezea Fabio Kanavaro rekao je danas na promociji da je Lazar Samardžić najbolji igrač kluba i dodao da je za njegovu ekipu do kraja Serije A svaki meč kao finale u borbi za opstanak.

Kanavaro (50) je seo na klupu kluba iz Udina umesto Gabrijelea Ćiofija, u situaciji kad Udineze ima 28 bodova na 17. mestu i očekuje ga grčevita borba za opstanak do kraja sezone. 

- Kad vas određeni klubovi pozovu, teško je reći ne, istorija je veoma važna. Udineze ima istoriju ozbiljnog kluba u koji možete da dođete i radite, poziv je došao iznenada, ali bilo je ispravno prihvatiti ga, imam prave razloge za to - rekao je Kanavaro na konferenciji za medije na njegovoj promociji u klubu sa stadiona "Frijuli".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Svestan je svetski prvak sa Italijom iz 2006. godine da ga čeka težak posao.

- Trenutak je svakako komplikovan, četiri pobede u sezoni su mali, ekipa ima problema, ali ima kvaliteta, i tehničkih i ljudskih. Jasno je da je Samardžić najkvalitetniji igrač kog imamo. Ove godine mu je teže, ali to je normalno jer kad te upoznaju kako igraš, teže je na terenu - dodao je Kanavaro, a prenosi klupski sajt.

Bivši selektor Kine je pre dolaska u Udineze vodio samo jedan klub u domovini - Benevento. Kanavaro ističe da će njegova ekipa morati da ide na pobedu u svakom meču do kraja Serije A.

- Opstanak? Moraćemo sami da se trkamo. Ako smo konzervativni, rizikujemo da se "opečemo". Moramo da shvatimo da ima još mnogo bodova na raspolaganju i da svakom meču moramo da pristupimo kao da je finale, a finale se ne igra već dobija - zaključio je nekadašnji fudbaler Juventusa, Reala, Intera, Napolija, Parme i Šabab Al Ahlija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading