ZABORAVITE NA FUDBALERE, SADA SU TRENERI NAJTRAŽENIJA "ROBA" Poznata cena koju klubovi moraju da plate za Ćabija Alonsa

22:05 | 09-04-2024

Fudbal 0

Engleski mediji su preneli informaciju koja se baš neće dopasti klubovima koji će na kraju ove sezone žele da angažuju trenutno najtraženijeg trenera na svetu.

alonso
EPA-EFE/Ronald Wittek

 

Fabricio Romano je prošle sedmice najavio je da će Ćabi Alonso ostati trener Bajer Leverkuzena i iduće sezone. Španski stručnjak, koji sa „farmaceutima” trenutno drži lidersku poziciju u Bundes ligi, bio je velika želja Liverpula i Bajerna, koji će ovog leta da svojih trenera Jirgena Klupa odnosno Tomasa Tuhela koji su najavili odlazak..

Engleski mediji su preneli informaciju koja se baš neće dopasti klubovima koji će na kraju ove sezone žele da angažuju trenutno najtraženijeg trenera na svetu. Idućeg leta (2025. godine) aktiviraće mu se otkupna klauzula. Tako će neko ko namerava da angažuje Alonsa će morati da uplati nemačkom klubu nepunih 15 miliona evra.

Španski trener je ove sezone ostvario blistave rezultate za Bajerom iz Leverkuzena koji se nalazi na korak od osvajanja šampionske titule pošto šest kola pre kraja ima 16 bodova prednosti u odnosu na Bajern. Zanimljivo je da tim Ćabija Alonsa još nije doživeo nijedan poraz u 28 odigranih kola. Leverkuzen se plasirao i finale nacionalnog kupa i nalazi se blizu osvajanja duple krune. Finale se igra 25. maja, a rival Leverkuzena će biti Kajzerslautern.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading