Aleksandar Mitrović
Foto: EPA/EPA

Utakmica azijske Lige šampiona između iranskog Sepahana i Al-Itihada iz Saudijske Arabije nije, niti će se odigrati. Gosti su odbili da izađu na teren zbog statue na stadionu, a u međuvremenu je stigao poziv iz domovine – "vraćajte se što pre nazad”.

Sličan scenario predviđen je i za utakmicu između Mazandarana i Al Hilala, za koji nastupaju srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

Fudbalski savez Saudijske Arabije naredio je svojim klubovima da hitno napuste Iran i vrate se u domovinu.

Na stadionu Nagš e Jahan u Isfahanu, gde je trebao da gostuje Al Itihad, postavljena je statua Kasima Sulejmanija, ubijenog iranskog generala. On je stradao početkom 2020. godine u američkom napadu. Statua se nalazi tačno na mestu gde igrači izlaze na teren. To je zasmetalo gostima iz Saudijske Arabije, koji su tražili da se ona ukloni. Kako domaćin statuu nije uklonio, utakmica grupe C je otkazana.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading