ODLUKA UEFE IZAZVALA HAOS Bune se Ukrajina, Engleska, Poljska, Danska...
EPA/ LAURENT GILLIERON

Na poslednjem Kongresu je doneta odluka da mladi ruski timovi (do 17 godina), kako dečaci tako i devojčice, mogu da učestvuju u međunarodnim takmičenjima i to je izazvalo burne reakcije.

U Engleskoj su reagovali i saopštili da sigurno neće učestvovati na istim turnirima na kojima će igrati i selekcije i Rusije, jasno jer je to politika cele države, a nisu usamljeni u tome. Još pet zemalja je podiglo glas nakon ove pomalo i neočekivane odluke predsednik Aleksandera Čeferina..

Pored Engleza, očekivano je da su se pobunili Ukrajinci: "Fudbalski savez Ukrajine potvrđuje da neće učestvovati ni u jednom takmičenju u kome učestvuju ruske ekipe i apelujemo na ostale Saveze članice UEFA da bojkotuju moguće utakmice sa ekipama iz Rusije", navodi se u saopštenju koje je unelo potres u evropskom fudbalu.

Osim njih, već su Poljska, Letonija, Danska i Švedska odlučile da će bojkotovati takmičenjima na kojima su Rusi i Ruskinje.

Iako će se takmičiti bez zastave, himne i grba, to nije dovoljno, pa su već Šveđani, kod kojih se organizuje Evropsko prvenstvo za žene 2024. godine dodale da U17 reprezentativke Rusije neće moći da igraju. Za sada nema više najava da li će i ostali Savezi u Evropi podržati ovakvu odluku.

 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading