ILIĆ POSLE PIKSIJEVOG POZIVA Ne znam šta je presudilo da budem na spisku
FK Partizan

Dete Partizana, Mihajlo Ilić, istakao je da je osećaj neopisiv nakon što ga je selektor Srbije Dragan Stojković stavio na širi spisak za predstojeće duele sa Mađarskom i Crnom Gorom.

BIVŠI FUDBALER PARTIZANA ODUŠEVIO "GROBARE" Crno-beli su na dobrom putu

Sjajne partije u Partizanu su omogućile Iliću da zasluženo dobije poziv.

Defanzivac je istakao da se oseća privilegovano nakon poziva.

- Verujem da je poziv u A reprezentaciju Srbije i čast koju mi je učinio selektor Stojković, uz prekomandu i debi za prvi tim Partizana, možda i najdraži i najvažniji korak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Osećaj je neopisiv, ogromna doza sreće, ponosa, ne samo moja lično, već i porodice, prijatelja, drugara. Siguran sam da je u karijeri jednog sportiste, fudbalera izuzetno značajno da igra za klub koji voli, kao što je to u mom slučaju, kao i reprezentaciju svoje zemlje. Deo sam mlade selekcije Srbije, ali činjenica da sam se našao na spisku A tima je velika čast i nivo više – kaže Mihajlo Ilić u intervjuu za Telegraf.

Ilić je pružio sjajnu partiju za "orliće" kada je na meču protiv Azerbejdžana postigao dva gola.

- Nisam se čuo sa selektorom Stojkovićem posle te utakmice, ali sam video da je ispratio ceo meč. Ne znam, iskreno, da li je to iniciralo da se nađem na spisku, no, nije ni bitno. Ponosan sam da sam se uopšte našao u takvoj grupi fudbalera, sa momcima koji već imaju zavidne karijere u inostranstvu.

Konkurencija Iliću u nacionalnom timu su igrači poput Strahinje Erakovića, Aleksandra Pavlovića, Miloša Veljkovića,...

- Upravo sam zato i napomenuo da je čast naći se uopšte na spisku, u takvoj grupi fudbalera. Ne samo defanzivaca, koje ste napomenuli, već i u svim drugim linijama tima. Svi igrači su već dokazani, igraju u odličnim ekpama, imaju karijere. Upravo su Milenković i Pavlović igrači čije primere sledim, jer su mi zbog Partizana prirodno bili “na oku”. Gledao sam utakmice kada su branili boje našeg kluba, nisam propuštao nijednu. Zato bih voleo bih da nastavim njihovim stopama, kako na klupskom, tako i na reprezentazivnom nivou, da sledim i dosegnem njihove uspehe.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading