Mijat Gaćinović
Foto: EPA/EPA

Popularni Orlovi su do trijumfa u atinskom derbiju stigli nakon preokreta, nakon što je već u 10. minutu prelepim golom prednost domaćinu doneo Filip Đuričić. 

Srpski reprezentativac je lepo umakao čuvarima i u šesnaestercu rivala primio pas Joanidisa, a zatim je sa desetak metara iskosa uputio snažan i vrlo precizan udarac u bliži ugao i pogodio same rašlje.

Međutim, AEK-u nije trebalo previše vremena da se vrati u utakmicu, a to im je za rukom pošlo u 36. Minutu kada je Stiven Zuber iskoristio veliku grešku odbrane Zelenih i pogodio za 1:1.

LUDNICA ZA SRBINOM Reprezentativac Srbije i bivši igrač crno-belih, velika želja evropskih giganata

U drugom poluvremenu potpuni preokret AEK-u je bio bolji rival i zasluženo došao do potpunog preokreta. Strelac pobedonosnog gola za goste bio je Orbelin Pineda, , a i u ovoj akciji veliku ulogu odigrao je Zuber koji je uputio sjajan centaršut sa levog boka.

Iako je sudija u prvi mah podigao ofsajd, nakon pregledanog VAR snimka utvrđeno je da je gol regularan.

Do kraja utakmice PAO je imao šansu za izjednačenje preko Joanidisa, ali je udarac glavom napadača domaćeg tima odbranio Stanković.


Ovim trijumfom AEK je prišao svom večerašnjem rivalu na svega bod zaostatka i naneo mu prvi poraz u sezoni, koja je do ovog susreta bila perfektna.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading