I DALJE SAM GLADAN FUDBALA Nemanja Matić otkrio kada će se penzionisati
EPA-EFE/Tim Keeton

Matić će danas od 18:45 debitovati na evropskoj sceni u dresu Rena protiv Makabija iz Haife. Upisaće 94. nastup na evropskim utakmiacama. Uskoro će i jubilarna 100. utakmica, a srpski fudbaler ne razmišlja o završetku karijere.

-Klub će ih vrlo brzo imati više od mene. Za tri ili četiri godine ću stati, a Ren će nastaviti da igra u Evropi. Nastaviće da raste i biti na vrhunskom nivou. Vidim sebe kako igram još tri ili četiri godine. I dalje sam gladan. U fudbalu se nikada ne zadržavam u prošlosti. Za mene to ne postoji.

Pohvalio je projekat koji je napravio Ren, istakavši da se kvalitetno radi sa mladim igračima.

-Treba da nastave ovim putem, da privlače "velika imena". Klub je napravio dobar projekat, kvalitetno se radi sa mladim igračima, na pravom je putu. I mislim da će veliki igrači to prepoznati i da će želeti da nam se pridruže.

Kaže da su nekada mečevi koje je igrao u Premijer ligi teži od Lige šampiona, te istakao da ga Liga 1 zbog toga podseća na Premijer ligu.

-Ovo su utakmice koje čekamo. Ali, da budem iskren, kada sam igrao u Premijer ligi, svi mečevi su bili teški kao oni u Ligi šampiona. I ponekad su protivnici u Premijer ligi bili teži nego u Ligi šampiona. Isto tako utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope imaju drugačiju energiju, ljudi žele to da vide. Liga 1 me podseća na Premijer ligu, jer timovi su sličnog kvaliteta i svako može da pobedi svakoga. Tempo je visok, mogu da napravim poređenje sa Premijer ligom- završio je Matić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading