Docić
Foto: Promo/FK Čukarički

FudbaleriČukaričkog će po prvi put u istoriji kluba igrati u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja. Beogradski klub je stigao do grupne faze LK pošto je eliminisan od Olimpijakosa u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.
Trener fudbalera Ferencvaroša Dejan Stanković rekao je da je Čukarički pobedom nad Crvenom zvezdom prethodnog vikenda poslao poruku i njegovom timu.

"Gledali smo utakmicu Čukaričkog protiv Zvezde, ekipa je igrala bez straha protiv mog bivšeg kluba, sa jasnim ciljem i planom. Čukarički je uz malo sreće koja je veoma bitna u fudbalu zasluženo pobedio Zvezdu i tako poslao jaku poruku i nama", rekao je Stanković i dodao da odlično poznaje Čukarički i veruje da klub sa Banovog brda može da ostvari dobre rezultate u Evropi.

Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić izjavio je da se za ovakve utakmice živi i dodao da će igrati hrabro protiv šampiona Mađarske.

"Istorijska utakmica za nas i to je ogroman motiv i igračima i meni. Za ovakve utakmice se živi. Protivnik je izuzetno jak, petostruki uzastopni šampion Mađarske, sa odličnim timom i kvalitenim igračima, ali i mi vidimo svoju šansu i igraćemo hrabro i odvažno sa željom da ostvarimo pozitivan rezultat. Prema protivniku imamo uvek respekt, ali ne i strah, uvek ćemo igrati sa željom da ostvarimo dobar rezultat. Pobeda protiv Crvene zvezde može da bude model, ali svaka utakmica je drugačija. Nema euforije posle te pobede, naprotiv, jeste važna pobeda protiv velikog kluba, ali to ne sme da nas zavara i zaustavi na putu ka našim ciljevima", rekao je Matić.

Utakmica Ferencvaroš - Čukarički na programu je u četvrtak od 18.45 časova i biće direktno prenošena na kanalu Arena Sport 1 Premijum.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading