NISU SAMO HRVATI Krstajić i Bugari hteli da otmu Srbiji veliki talenat
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Petar Ratkov zna svoj put. Uprkos pokušajima Hrvata i Bugara da ga pridobiju, rešen da zaigra za "Orlove".

U Hrvatskoj su se nadali da bi Ratkov mogao da ih izabere zbog porekla majke, a u Bugarskoj su probali preko bivšeg reprezentativca naše zemlje, danas selektora komšija, Mladena Krstajića, o čemu je pričao je Ivan Ivanov.

- Hteli smo da dovedemo u reprezentaciju Srbina bugarskih korena. Zove se Petar Ratkov, 2003. godište, a trenutno igra za Salcburg. Ovog leta je napravio transfer vredan 5.000.000 evra. Salcburg ga je kupio od TSC-a. Probali smo da ga pridobijemo, ali je rekao da želi da igra za Srbiju. Veruje da ima bolje šanse da tamo napreduje u karijeri - ispričao je Ivanov.

Krstajićev asistent kaže da obavio razgovore sa ljudima koji su sarađivali sa perspektivnim centarforom.

- Prvu sezonu je igrao sa 17 godina, ali nije postigao nijedan gol. U drugog je dao dva gola u 30 utakmica. Da je u Bugarskoj, već posle 10 mečeva bez gola bio bi sklonjen iz tima. I onda je u svojoj trećoj sezoni za TSC dao 12 golova, što je dovelo do transfera u Salcburg za 5.000.000 evra. Da, znamo da su Srbi popularni u menadžerskim krugovima, ali činjenica je i da umeju da naprave dobrog igrača. A, Ratkov je dao gol već u prvoj prvenstvenoj utakmici za Salcburg - konstatuje Ivanov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi

Komentari (0)

Loading