Detalj sa meča Holandija - Hrvatska
Foto: AP/Tanjug/Ap

Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog fudbalskog Saveza.

Razlog je rasizam i diskriminacija na utakmici između Hrvatske i Letonije.

Pomenuti meč odigran je u Rijeci, u okviru kvalifikacija za plasman na Euro 2024, a Hrvatski savez je dva dana kasnije obavestio o dopisu iz UEFA.

Promatrač FARE-a (fudbal protiv rasizma) podneo je delegatu utakmice izveštaj gde je navedeno da je u sektoru sa hrvatskim navijačima primećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istakao ustašku zastavu, pa je UEFA pokrenula postupak protiv NHS-a.

BEZ MILOSTI ZA HULIGANE UEFA kaznila Dinamo Zagreb

Hrvatski fudbalski savez je trenutno pod uslovnom kaznom, pa bi ova kazna mogla da bude jedna utakmica igranja bez navijača.

Kako pišu hrvatski mediji, redarska služba je krajem prvog poluvremena primetila dve osobe koje su dizale nedozvoljenu zastavu, izdvojila ih i predala policijskim službenicima.

Tokom policijskog postupka, identifikovana je i treća osoba koja je pomogla da se zastava unese na stadion, pa je pokrenuta prekršajna prijava protiv sve tri osobe.

HNS će, kaže se dalje, preduzeti sve pravne opcije prema osobama koje su svojim namernim i ciljanim protivzakonitim ponašanjem nanele značajnu štetu hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji te ugledu Republike Hrvatske.

- Nažalost, tri pojedinca dovoljna su da pokvare prekrasnu sliku s Rujevice gde su naši navijači bili besprekorni, što je vidljivo i u izveštaju delegata koji nije imao zamerke na ponašanje navijača. Zahvaljujemo Upravi policije na svemu što su u saradnji sa Savezom učinili u pripremi utakmice kako bi ona prošla bez incidenta, no krajnje neodgovorno, protivzakonito i sramotno ponašanje trojice pojedinaca moglo bi rezultirati značajnom štetom za našu reprezentaciju i ugled Republike Hrvatske u celosti, piše u saopštenju HNS-a.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading