Fudbaleri Saudijske Arabije i Kostarike
Foto: AP/AP/Scott Heppell

 

Parama mogu da se kupe fudbalske zvezde, treneri, pa i selektor (ostavio svoju Italiju zbog njih), ali pobeda ne može, ne uvek. Na startu Roberta Mančinija, eto, i nije.

Roberto Manćini

AP/Scott Heppell

 

Saudijska Arabija je izgubila od Kostarike (1:3) u prijateljskom susretu, što samo po sebi i nije neka vest da to nije bio debi 58-godišnjeg najplaćenijeg selektora u istoriji fudbala. I ne mora, naravno, ništa da znači taj prvi poraz, ali može biti da su prebogati Arapi očekivali nešto više od jednog gola u mreži „tikosa“.

Stadion Njukasla

EPA/ADAM VAUGHAN

 

Očekivali su, to je verovatnije, i pune tribine „Sent Džejms parka“ (kapacitet 52.305), a na njima je bilo tek 5.000 gledalaca. Izabrali su Njukasl jer tim klubom gazduju, međutim, nisu računali na protest navijača „svraka“ koji se i dalje ne mire s činjenicom da je njihov voljeni klub u rukama saudijskog investicionog fonda.

Roberto Manćini

EPA/STRINGER

 

Ako se, dakle, može suditi prema startu, Arapi iz najmoćnije zemlje Bliskog istoka se nisu usrećili s doskorašnjim selektorom „azura“. A dadoše mu platu od 25 miliona evra godišnje, a ugovor je do 2027.

Hans-Diter Flik

AP/Martin Meissner

 

Plate selektora na SP 2022.

1. Flik (Nemačka)             6,5*
2. Sautgejt (Engleska)      5,8
3. Dešan (Francuska)      3,8
4. Tite (Brazil)                  3,6
5. Van Gal (Holandija)     2,9
5. Martino (Meksiko)       2,9
7. Skaloni (Argentina)     2,6
8. Bas (Ekvador)             2,4
9. Santoš (Portugal)       2,2
10. Jakin (Švajcarska)   1,6
* u milionima evra

Koliko je to zapravo (bacanje) para, vidi po platama selektora s prošlog Mundijala. Najplaćeniji je Nemac Hans-Diter Flik (juče dobio otkaz) sa 6,5 miliona, sledi Englez Garet Sautgejt sa 5,8, pa Francuz Didije Dešan sa 3,8... Vođa naše reprezentacije Dragan Stojković godišnje zarađuje 650.000 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading