Mijat Gaćinović
Foto: EPA/EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

U sukobu navijača grčkog i hrvatskog kluba koji se dogodio u ponedeljak uveče život je izgubio 29-godišnji mladić, pristalica atinskog kluba. Utakmica trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona je odložena. 

Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović se oglasio na Instagramu i podelio fotografiju na kojoj se vidi kako se navijači AEK-a opraštaju od ubijenog mladića i pale sveće. 

UHAPŠEN UBICA GRČKOG NAVIJAČA Nesrećni momak više puta izboden, tukli ga na smrt dok nije iskrvario

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gazzetta.gr (@gazzetta.gr)

Tokom sukoba pored ubijenog navijača, povređeno je osam osoba, trojica Grka i petorica Hrvata, dok je deblji kraj izvukla i 12-godišnja devojčica, koja je dobila udarac u glavu. Prema poslednjim informacijama iz atinskih medija policija je privela 98 osoba, od kojih je 90 transportovano u pritvor. Među uhapšenima su se našla 82 Hrvata, dva Grka i po jedan Bosanac, Albanac, Austrijanac i Nemac.

Podsećamo, UEFA je jasno naglasila da na meču neće biti gostujućih navijača, ali se ipak velika grupa pristalica hrvatskog kluba uputila ka Grčkoj.

Hrvatski navijači, njih oko 200, automobilima je došlo u Atinu. Od ulaska u zamlju bili su pod pratnjom policije, ali su snage reda izgubile kontrolu nad gostima po dolasku u Atinu, pošto su se pristalice Dinama uz pomoć navijača Panatinakosa razdvojile, a potom uputile ka Nea Filadelfiji gde se i dogodio žestoki sukob u kojem su korišćeni Molotovljevi kokteli, pendreci, sekire, noževi... Huligani su rušili sve pred sobom i tukli na koga su stigli. U žestokom obračunu navijač AEK-a zadobio je više ubodnih rana nožem, pokušali su doktori po dolasku u bolnicu da mu pomognu, ali je preminuo. 

Grčki mediji pišu da su uz "Bed Blu Bojse" bili pripadnici navijačke grupe "Gejt 13", navijači Panatinaikosa, koji su u "bratskim" odnosima sa Hrvatima.  Dve grupe su se navodno srele kod stanice "Irini", da bi potom zajedno, vozom otišli do stanice "Pefkakija", odakle su se peške uputili ka stadionu gde su bili navijači AEK-a.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading