Vojvodina - APOEL
Foto: Privatna arhiva/FK Vojvodina

 

Utakmica je odigrana u tropskim uslovima, na temperaturi iznad 30 stepeni, ali je uprkos tome viđen kvalitetan duel dva tima, a znatno iskusniji domaćin je za nijansu bio bolji i stekao prednost pred revanš na "Karađorđu".

Pred skoro 15.000 navijača, koji su na GSP stadionu napravili karnevalsku atmosferu, kiparski tim poveo je u 32. minutu golom gruzijskog reprezentativca Dorđija Kvilitalije, posle greške cele odbrane Novosađana.

Vojvodina - APOEL

FK Vojvodina

 

APOEL je posle toga dominirao na terenu, stvorio još nekoliko šansi, ali nije bilo gola jer je blistao mladi čuvar mreže Vojvodine Lazar Carević. Već u trećem minutu nastavka "rezervista" Vojvodine Stefan Vukić imao je "zicer" za izjednačenje, ali je njegov nestvaran promašaj u 56. minutu anulirao Dejan Zukić, sjajnim pogotkom glavom na centaršut Nikole Čumića.

Usledili su novi napadi domaćina i nove dve sjajne odbrane Carevića, ali samo do 65. minuta kada je i on "proplivao" i dozvolio Lašiju Dvaliju da pogodi praznu mrežu.

Revanš se igra za sedam dana u Novom Sadu, a ko prođe dalje ide na pobednika meča Vorskla Poltava (Ukrajina) - Dila Gori (Gruzija).

APOEL - VOJVODINA 2:1 (1:0)

Stadion: Neo GSP (Nikozija)

APOEL: Belec - Sušić, Krespo, Dvali - Kostadinov, Sarfo - Gomes, Fetosidis, Čeobake - Eduardo, Kvilitaja.

VOJVODINA: Carević - Lazarević, Crnomarković, Traore, Antonijević - Zukić, Nikolić, Milosavljević - Čumić, Baraj, Vukčević (od 46. Vukić). 

KRAJ!

90. minut - Još šest minuta nadoknade.

65. minut - GOOOL! Velika greška golmana Vojvodine koji je loše procenio let lopte, a onda Dvali nije imao problema da je pošalje u praznu mrežu!

57. minut - GOOOOL! ZUKIĆ! Čumić je sjajno centrirao, a vezista gostiju glavom doneo izjednačenje!

47. minut - Kakvu je šansu sada imala Vojvodina. Samo što je ušao Vukić je ostao sam na golmana APOEL-a, mogao je da bira šta će da uradi i na kraju jako loše šutirao i dopustio Belecu da lako odbrani.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Prva promena u redovima Vojvodine. Umesto Vukčevića na terenu je Vukić.

POLUVREME!

45. minut - Četiri minuta nadoknade u prvom poluvremenu.

32. minut - GOOOL! Lopta je prošla kroz peterac, a dočekao ju je Kvilitaja i poslao u mrežu!

16. minut - Velika šansa za APOEL. Pokušao je Čeobake iz prve posle odlične duge lopte, ali je odlično obranio Carević.

8. minut - Dvali je probao na drugoj strani glavom, ali je njegov udarac otišao pored gola.

7. minut - Umalo da Vojvodina povede. Čumić je odlično probio u kontri, ali nije uspeo da šutne kako je želeo. Brani Belec.

19.00 - Utakmica je počela!

18.05 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije između APOEL-a i Vojvodine. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Nikozije.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading