HAOS SE NASTAVLJA! FSS obustavio disciplinski postupak protiv Kolubare
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Disciplinska i etička komisija FSS na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem obustavila je postupak protiv Kolubare i stavio van snage sprovedene po osnovu odluke koju je doneo samo dva dana ranije, piše Mozzartsport.

Međutim, to ne znači da se Kolubara i vratila u Superligu, jer ona nije ni žrebana pošto joj je FSS, tačnije nadležna komisija, oduzela licencu zbog toga što je na stadionu imala 90 stolica manje od minimalnih 2.000, te zato što je, kako tvrde u Savezu, dostavila lažne podatke o generalnom sekretaru Marti Ristivojević, koja još od kraja maja ne radi u klubu.

Tu odluku donela je Komisija za licenciranje FSS. A disciplinski inspektor je po sasvim drugom osnovu tražio da se Kolubara odmah suspenduje i prebaci u niži rang ili čak vrati u najniži rang takmičenja.

Disciplinska i etička komisija je odmah i suspendovala Lazarevčane, ali samo dok traje postupak, koji je sada prekinut. Zašto? Zato što je posle uvida u presudu Suda za arbitražu u Sportu (CAS) zaključeno da se svi navodi iz tužbe disciplinskog inspektora odnose isključivo na utakmicu Kolubara – Spartak Subotica.

Međutim, Kolubara još nema licencu i nije superligaš. Da li će se to promeniti tri dana pre početka sezone? Zavisiće verovatno od odluke CAS, koji u četvrtak treba da se izjasni o novoj žalbi lazarevačkog kluba.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading