Marko Dmitrović
Foto: EPA/EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Sevilja je osvojila prvi trofej u novoj sezoni najviše zahvaljujući sjajnim odbranama srpskog golmana Marka Dmitrovića koji je odbranio dva penala u odlučujućoj seriji jedanaesteraca.

Uefa i KONMEBOL osmislili su novo takmmičenje u kome se sastaju osvajač Lige Evrope i pobednik Kopa Sudamerikana u nadmetanju za novi trofej. Ove godine su to Sevilja koja nije čestito ni počela pripreme i Indepedijente del Vale koji je usred sezone.

Tim Sevilje, bez Nemanje Gudelja, Ivana Rakitića i brojnih drugih zvezda kluba, nije dobro ušao u meč i primio je već u desetom minutu gol posle šuta Lautara Dijaza i velike greške odbrane.

U nastavku Sevilja je ipak uspela da se vrati u meč i dođe do izjednačenja pogotkom Pedra Ortiza pa su pobednika odlučivali penali.

U penal seriji glavni junak je bio golman Sevilje Marko Dmitrović koji je prvo odbranio šut Lorenca Faravelija a potom nogama odbranio i šut Marsela Morena. Za to vreme njegovi saigrači su pogodili sva četiri penala koja su izveli, pa su sa 4:2 u seriji odneli trofej sa pevog takmičenja u sezoni.

Trofej je ove godine poneo je ime po nekadašnjem fudbaleru Sevilje Antoniju Puerti koji je preminuo 2007. godine sa samo 22 godine od srčanog udara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading