Juventus i Barselona
Foto: EPA/EPA-EFE/Alejandro Garcia

 

Iskusni vezista Serhio Buskets (34) karijeru će nastaviti u američkoj MLS ligi.

Posle tačno 18 godina provedenih u Barseloni, odnosno 15 sezona igranja za prvi tim, došlo je vreme za rastanak. Španskom fudbaleru je istekao ugovor sa Kataloncima, pa je kao slobodan igrač odlučio da krene stopama svog bliskog prijatelja Lionela Mesija i preseli se na Floridu.

Buskets će u klubu čiji je vlasnik čuveni engleski as Dejvid Bekam ponovo biti saigrač sa sjajnim Argentincem, sa kojim je deceniju i po delio svlačionicu na "Nou Kampu". Španski reprezentativac je potpisao ugovor do kraja ove sezone, uz opciju produžetka na još dve godine.

Pouzdani zadnji vezni je imao bogate ponude sa Bliskog istoka, od kojih su najprimamljivije bile od Al Nasra i Al Hilala iz Saudijske Arabije. Ipak, on je sve to odbio i lično prelomio da ipak obuče dres Inter Majamija, pa su njegov agent Oskar Tena i generalni direktor američkog kluba Ćavi Asensi utanačili sve uslove i detalje ovog transfera.

Doskorašnji kapiten Barselone osvojio je čak 32 trofeja, od kojih tri Lige šampiona i devet titula prvaka države. Ponikao je i afirmisao se u katalonskom klubu, za koji je upisao čak 722 nastupa, dao 18 golova i upisao 45 asistencija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading