Italija treća u Ligi nacija
Foto: AP/AP Photo/Patrick Post

Fudbaleri Italije savladali su Holandiju u Enšedeu sa 3:2.

Selektor Roberto Manćini je danas "promešao karte", a njegovi izabranici su materijalizovali puno bolju igru u prvom poluvremenu.

Poveli su u šestom minutu posle sjajne timske akcije, koju je u gol pretvorio levi bek Intera Dimarko.

Prednost je udvostručio Fratezi u 20. minutu.

U drugom poluvremenu je Holandija krenula na sve ili ništa.

Kodi Gakpo se propisno ispomašivao u uvodnih 20 minuta, da bi gosti konačno kapitulirali u 68. minutu, kada je Bergvajn matirao Điđija Donarumu, za 1:2.

Holandija je potom još žešće pošla u napad i ostavila je puno prostora na svojoj polovini. Italijani su to kaznili 73. minutu. "Pukla" je munjevita kontra posle greške domaćih na sredini terena, Fratezi je sjajnim pasom izbacio Kijezu u idealnu poziciju, a krilni napadač Juventusa je protutnjao pored loše postavljenog Van Dajka i odmerenim udarcem pogodio željeno mesto, za 1:3.

Nastavili su izabranici Ronalda Kumana da atakuju, Veghorstu je u 82. minutu poništen gol zbog ofsajda posle intervencije iz VAR sobe, a rezervista Vajnaldum je vratio neizvesnost i u 90. minutu smanjio na 2:3.

Sudijska nadoknada vremena trajala je čak 11 minuta, "narandžasti" su opsedali gol Donarume, ali su najbolju priliku imali "azuri", pošto je Pelegrini u 94. minutu promašio čist zicer.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading