Slavlje
Foto: AP/AP Photo/Tony Hicks

Siti je u velikom finalu u Istanbulu na stadionu "Ataturk" pobedio Inter sa 1:0.

Gol odluke postigao je Rodri u 68. minutu.

 

 

Napokon su "građani" došli do toliko čekanog trofeja i tako osvojili triplu krunu, pošto su prethodno pokorili Premijer ligu i FA kup.

Prava "rovovska" bitka viđena je u prvih 45 minuta. Inter je uspeo da parira favorizovanom rivalu, a na momente je ekipa trenera Simonea Inzagija bila i bolji protivnik.

Na prvu priliku čekali smo sve do 28. minuta kada je De Brujne u svom stilu proigrao Halanda, a Onana odbranio udarac Norvežanina u stilu hokejaškog golmana.

A, onda veliki udarac za Pepa Gvardiolu, pošto je zadnju ložu povredio De Brujne i nije bio u stanju da nastavi utakmicu, a zamenio ga je Fil Foden.

Mnogo više uzbuđenja videli smo u drugom poluvremenu. 

Interov zid srušen je u 68. minutu. 

Tada je Bernardo Silva uputio povratnu loptu na koju je natrčao Rodri i preciznim udarcem matirao nemoćnog Onanu.

Mogao je Inter da odvede finale u produžetke, ali je tragičar bio Lukaku. Došla je lopta belgijskom napadaču na glavu u petercu "građana" nakon asistencije Gosena, ali je on umesto mreže pogodio golmana Sitija Edersona.

 

 

Mančester siti - Inter 1:0 (0:0)

Strelac: Rodri u 68.

Stadion: Ataturk (Istanbul)

Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)

Mančester siti: Ederson – Akanđi, Ruben Dijas, Ake – Rodri, Stouns (od 82. Voker) – Bernardo Silva, Gindogan, De Brujne (od 35. Foden), Griliš – Haland.

Inter: Onana – Darmijan (od 85. D'Ambrozio), Aćerbi, Bastoni (od 75. Gosens) – Damfris (od 75. Belanova), Barela, Brozović, Čalhanoglu (od 85. Mhitarjan), Dimarko – Džeko (od 56. Lukaku), Lautaro Martinez.

Kraaaj! Mančester siti je po prvi put u istoriji prvak Evrope!

90. minut - Igraće se još pet minuta u Istanbulu.

89. minut - Au, kakva prilika za Inter. Kako ovo nije gol za Inter!? Lopta je na gol liniji pogodila Edersona u nogu, golman Sitija se nije ni pomerio! Lukaku je sa četiri metra šutirao i pogodio Edersona!

85. minut - Sve je manje vremena za Inter.

77. minut - Sjajno se snašao Fil Foden, izbacio je defanzivce Intera iz igre i izašao pred gol Onana, ali zatim slabo šutirao.

73. minut - Šansa za Inter. Lukaku je šutirao nakon dodavanja Martineza, ali brani Ederson.

68. minut - Goooool! Siti vodi golom Rodrija!  Dugo je trajala akcija "građana", lopta je pomalo srećno došla do Rodrija, koji je natrčao na nju na 15 metara i uputio sjajan udarac. 

 

 

64. minut - Stouns je pokušao da po zemlji pošalje loptu ka centru šesnaesterca, na nju je naleteo Bastoni, a nakon njegove intervencije ona je prošla blizu gola Onane. Siti je u 64. minutu izveo prvi korner na utakmici.

54. minut - Sudija Marčinjak je uspostavio kriterijum koji se ne sviđa svima na terenu. Pušta Poljak nešto grublju igru, zbog čega su se i jedni i drugi nekoliko puta žalili na startu drugog poluvremena.

51. minut - "Građani" su agresivni na početku drugog poluvremena, kao da žele da u potpunosti preuzmu kontrolu i što pre dođu do gola.

46. minut - Počinje drugo poluvreme.

45. minut - Poluvreme, nema golova. Najbolju šansu propustio je Erling Haland u 28. minutu, kada mu je udarac odbraio Andre Onana.

42. minut - Oborio je Damfris Griliša u visini šesnaesterca Intera, biće slobodnjak za Siti. Izveo ga je Foden, ali je to loše uradio.

35. minut - Kakav šok za Siti. De Brujne je povredio zadnju ložu i ne može da nastavi meč. Umesto njega u igru je ušao Fil Foden.

28. minut - Velika šansa za Halanda! Prva prava, velika prilika na utakmici, pobegao je Haland odbrani Intera, došao do peterca, šutirao, ali mu je Onana ušao u šut i odbranio.

Siti - Inter

AP Photo/Manu Fernandez

 

 

26. minut - Ederson se poigravao, ali prošao nekažnjeno. Ostavio je Brazilac prazan gol, a pogrešio je u dodavanju. Lopta je došla do Barele koji je iz daljine uputio jako loš udarac.

20. minut - Šut na Sitijev gol. Oprobao je Lautaro Martinez, ali lopta je otišla daleko od gola.

15. minut - Prvi korner na utakmici izveo je Inter, a nakon "pomoćne igre" i centaršuta Barele, Siti je bez problema izbacio loptu iz svog kaznenog prostora.

Siti - Inter

AP Photo/Francisco Seco

 

 

10. minut - Centaršut Dimarka završio je "na glavi" Rubena Dijaša, a to je bio prvi ozbiljniji pokušaj Intera da ugrozi gol protivnika.

6. minut - Evo prve prilike u finalu. Bernardo je odradio solo akciju uz aut liniju, šutirao u dalji ugao i promašio. Bilo je blizu.

3. minut - Haland je šutirao, ali je bio u nedozovoljenoj poziciji.

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad imaju fudbaleri Intera.

20.57 - Na stadionu se nalazi i više od 70.000 navijača.

 

 

20.55 - Trofej namenjen prvaku izneo je Hamit Altintop, ambasador finala.

20.50 - Sve je spremno za spektakl!

19.52 - Iznenađenje je što je prednost u startnoj postavio dobio Edin Džeko pre Romelua Lukakua.

19.44 - Do požara je došlo u obližnjoj fabrici. Međutim, svi na stadionu mogu videti gusti dim koji se nadvio iznad stadiona "Ataturk".

 

 

19.25 - "Neroazuri" su popunili svoju tribinu:

 

 

19.20 - Inter je do finala stigao u dvomeču sa najvećim rivalom, pošto je dva puta bio bolji od Milana (2:0, 1:0).

19.17 - Tim Pepa Gvardiole je u polufinalu deklasirao branioca trofeja Real Madrid sa 4:0 u revanšu na "Etihadu", a u prvoj utakmici bilo je 1:1.

 

 

19.15 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu Lige šampiona u kojem se sastaju Mančester siti i Inter. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Istanbula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading