Karim Benzema u Al Itihadu
Foto: EPA/EPA

 

Saudijski prvak Al Itihad na spektakularan način je predstavio Karima Benzemu (35), koga je na stadionu „King Abdulah sports siti“ dočekalo 62.000 navijača.

Navijači Al Itihada na promociji Benzeme

Profimedia

 

Vrhunac predstavljanja bio je kad je predsednik kluba iz Džede izvadio iz kovčega „Zlatnu loptu“ koju je Francuz dobio 2022.

Karim Benzema u Al Itihadu

EPA

 

Trofeja sakupio ko pleve

Tokom 14 godina boravka u „kraljevskom“ klubu Benzema je osvojio po pet Liga šampiona i Svetskih klupskih prvenstava, po četiri UEFA Superkupa, La Lige i Superkupa Španije i tri Kupa kralja. „Zlatnu loptu“ je dobio 2022. godine.

Benzema je postao druga najveća zvezda Superlige Saudijske Arabije, odmah iza bivšeg saigrača Kristijana Ronalda. Inače, Al Itihad je najveći rival Al Nasru u kojem igra Ronaldo, a u vrhu je i odlični Al Hilal, koji je želeo Lionela Mesija.

Karim Benzema u Realu

EPA/Mariscal

 

Real je najbolji klub na svetu

Pre selidbe Benzema se oprostio od Reala na ceremoniji u sportskom centru „belog baleta“.
- Ovo je najbolji klub na svetu, ali došlo je vreme da idem dalje.

Mada će zarađivati 200 miliona evra godišnje, Benzema tvrdi nije došao zbog novca.

- Musliman sam, Saudijska Arabija je muslimanska zemlja i zato želim da u njoj živim. Lepo je biti u muslimanskoj zemlji gde već osećam da me ljudi vole. To će mi omogućiti da započnem novi život - rekao Francuz alžirskog porekla.

Kristijano Ronaldo

EPA

 

Ronalda nema u idealnih 11

Dolazak Kristijana Ronalda zimus u Al Nasr izazvao je euforiju u Saudijskoj Arabiji, ali prva polusezona bila je razočaravajuća za Portugalca, iako je postigao 14 golova na 16 utakmica.
Klub iz Rijada ništa nije osvojio, a i na ličnom planu Ronaldo je doživeo ogroman udarac. Saudijci su toliko nezadovoljni onim što je 38-godišnji as pokazao da ga nisu uvrstili ni u najbolju postavu sezone! U idealnih 11 su njegovi saigrači Konan i Luiz Gustavo, bivši napadač Mančester junajteda Odion Igalo...
Tako je Ronaldo dobio još jedan (lični) udarac u blistavoj karijeri, posle onog na Mundijalu u Kataru kad je izabran u najgori tim prvenstva!

Benzema je zaključio:

- Želim da naučim da tečno govorim arapski jezik, to mi je važno. Sveta kuća Meka je blizu Džede i to je meni, kao verniku, važno. Na svom sam mestu. Kad sam pričao s porodicom, svi su bili srećni, zaključili smo da je naše mesto u Saudijskoj Arabiji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading