Finale Lige konferencija
Foto: AP/AP Photo/Petr David Josek

Vest Hem je u finalu igranom u Pragu pobedio Fjorentinu sa 2:1!

Čovek odluke je Džerad Bouven koji je pobedonosni gol postigao u 90. minutu.

Prvo poluvreme svakako je ostalo upamćeno po sramotnom potezu navijača Vest Hema koji su ubacivanjem predmeta na teren pogodili kapitena Fjorentine Kristijan Biragija u glavu i raskrvarili mu je.

U samoj završnici tog perioda igre videli smo najveće uzbuđenje. Kuame je posle centaršuta pogodio stativu, na odbitak je natrčao Luka Jović i glavom postigao pogodak. Ali, on je tom prilikom dobio udarac u glavu od Součeka zbog čega je ostao da leži na travi. Pogodak je u međuvremenu poništen zbog ofsajda, a srpski napadač je na pauzi između dva poluvremena zamenjen i šansu je dobio Artur Kabral. 

Jović dobio udarac

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

 

 

Jedan potez mogao je promeni tok meča i on se desio u 58. minutu kada je Biragi nesmotreno igrao rukom u duelu sa Bovenom, a Karlos Del Sero Grande posle VAR asistencije dosudio jedanaesterac.

Nikola Milenković i ostali igrači Fiorentine nisu mogli da veruju, ali odluka je bila doneta i penal je u vođstvo Vest Hema pretvorio Benrahma.

Momentum je u potpunosti prešao na stranu engleskog tima, ali samo pet minuta kasnije sve se promenilo.

Đakomo Bonaventura je izveo pravu malu majstoriju i pravo niotkuda su "ljubičasti" izjednačili.

Fiorentina je izgubila loptu na centru, a Paketa taj poklon odmah iskoristio za pas ka Bovenu koji je pobegao odbrani i matirao Teračana za 2:1.

 

Fjorentina - Vest Hem 1:2 (0:0)

Stadion: Fortuna arena (Prag)

Sudija: Karlos Del Sero Grande (Španija)

Fjorentina: Teračano - Dodo, Milenković, Ranijeri, Biragi - Amrabat, Mandragora - Gonzales, Bonaventura, Kuame - Jović.

Vest Hem: Areola - Kufal, Zuma, Agerd, Emerson - Souček, Rajs - Boven, Paketa, Benrama - Antonio.

Kraj! Vest Hem je došao do trofeja!

90. minut - Goooool! Bouven donosi prednost, a možda i pobedu Vest Hemu! Kako je samo utekao odbrani Fjorentine i postigao pogodak!

87. minut - Sve smo bliži produžecima.

81. minut - Dobar pokušaj Součeka. Glavom je Čeh probao sa nekih desetak metara, lopta je išla blizu stative, ali je Teraćijano uspeo da je nekako izbaci u korner.

72. minut - Rasplamsala se igra u potpunosti, a samo nekoliko desetina sekundi posle akcije rivala u šansi se našao Mandragora koji je gađao pored gola sa ruba kaznenog prostora.

67. minut - Gooool! Bonaventura donosi izjednačenje Fjorentini i "viola" se ekspresno vraća u igru.

 

 

60. minut - Gooool! Nakon VAR intervencije dosuđen je penal za Vest Hem, pošto je Biragi neoprezno igrao rukom u šesnaestercu Benrama siguran.

57. minut - Pokušao je Kabral, brani Areola

46. minut - Uprkos korektnom prvom poluvremenu Jović je zamenjen posle prvog poluvremena. U igri je Kabral, a moguće je da je Srbin ostao u svlačionici zbog udarca u glavu koji je dobio u nadoknadi prvog dela igre.

45+4 - Luka Jović je postigao gol nakon odbitka, ali je on poništen zbog minimalnog ofsajda. Kraj vrlo burnog poluvremena u Pragu.

45. minut - Četiri minuta je produženo prvo poluvreme.

44. minut - Inicijativa Ebgleza u finišu prvog poluvremena

40. minut - Dva vezana kornera za Vest Hem, gužva u šesnaeastercu italijanskog kluba, Milenković sjajan za sada, otklanja opasnost.

33. minut - Gonzales je posle prodora po desnom boku izborio korner. Biragi je prišao da izvede prekid, ali je tom prilikom pogođen u glavu tvrdim predmetom. Krvave glave igrač Fjorentine je privremeno izašao sa terena, a igra je trenutno prekinuta.

 

 

26. minut - Vest Hem je odgovorio ofanzivom, ali je Viola odmah iskoristila prostor iza zadnje linije rivala i izborila korner. Posle udarca iz ugla Milenković je probao glavom, ali daleko preko prečke.

18. minut - Velika borba na terenu, dinamičan meč, ali još čekamo veliku šansu.

Finale Lige konferencije

AP Photo/Petr David Josek

 

 

13. minut - Udarac Deklana Rajsa sa ivice kaznenog prostora, lopta je završila tik pored gola.

9. minut - Dobar pokušaj Mandragore, ali lopta odlazi pored stative.

4. minut - Odgovorila je Fjorentina, ali bez udarca ka golu. Gonzales je bio u prodoru, zadobio je udarac i pao u kaznenom prostoru rivala, ali nije bilo realno očekivati da Del Sero Grande pokaže na belu tačku.

1. minut - Utakmica je počela i odmah prvi udarac u okvir gola Fjorentine, ali brani Teračano.

20.22 - Uoči finala došlo je do sukoba navijača. Opširnije o tome pročitajte OVDE.

 

 

20.10 - Gotovo isto važi i za Vest Hem, koji je u Premijer ligi igrao ispod proseka i sezonu završio na niskoj 14. poziciji, dok je u Ligi konferencija stigao do samog finala.

 

 

20.05 - Tim iz Firence je sjajno igrao u Evropi ove sezone, što se ne može reći za domaće prvenstvo gde je sezonu okončala na osmom mestu, ispod crte za plasman na međunarodnu scenu naredne sezone. To znači da će Fjorentina morati da osvoji trofej večeras ukoliko želi opet u Evropu.

20.02 - Poznate su startne postave finalista, a u odnosu očekivane sastave promene su samo u defanzivnoj liniji "čekićara" kod kojih su najavljeni Kerer i Kresvel ipak ostali na klupi. Od Srba, među starterima su Milenković i Jović, dok će Terzić čekati šansu među rezervistima.

20.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu Lige konferencija u kojem se sastaju Fjorentina i Vest Hem. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Praga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading