RONALDO POKRENUO "TREND" Saudijska Arabija postaje centar fudbalskog sveta, mega zvezde odlaze u ovu arapsku zemlju
Foto: AP/AP/Joan Monfort

Svi su bili iznenađeni kada su čuli prošle godine da će Kristijano Ronaldo karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Međutim, godinu dana kasnije, dosta fudbalera koji su na zalasku svojih karijera, odlučili su se da slede potez Portugalca. 

Ali, to je u neku ruku i potpuno opravdano, jer vlasnici klubova u ovoj zemlji Bliskog Istoka raspolažu ogromnom svotom novca, pa fudbaleri hrle za astronomskim zaradama. 

Portugalac je kao slobodan igrač stigao iz Mančester junajteda u Al Nasr, a ugovor mu garantuje zaradu od 200 miliona evra po sezoni, što je nezabeleženo u istoriji fudbala. 

Ronaldo je ovu sumu i opravdao i da je najbolji igrač u toj ligi, jer je na 16 utakmica postigao 14 golova i zabeležio dve asistencije. 

Čini se da je on samo povukao ostale fudbalske zvezde da se "osmele" i dođu u ovu arapsku zemlju. 

RONALDO POKRENUO

AP/Irsty Wigglesworth

 

To je svakako i Karim Benzema, koji je napustio Real Madrid, a španski klub se i zvanično o tome oglasio. 

Pričalo se da bi Francuz još bar godinu dana proveo u Španiji, ali se čini da je ponuda iz Arabije sve promenila. 

Čelnici Al Itihada su mu navodno ponudili ugovor od skoro 100 miliona evra po sezoni, pa svakako da on ovo nije mogao da odbije, što je potpuno normalno. 

POVRATAK REALNA OPCIJA Leo želi da se vrati u Barselonu, voleo bih da ga vidim tamo

Ono što je evidentno da Saudijci žele, to je da tri velike fudbalske zvezde budu u tri najpopularnija tamošnja kluba. 

RONALDO POKRENUO

EPA

 

Kristijano Ronaldo je u Al Nasru, Benzema će biti Al Itihadu, dok bi Lionel Mesi trebalo da stigne u Al Hilal, ali ovo za Argentinca pod znakom pitanja. Pominje se i povratak u Barselonu. 

I Mesi je napustio PSŽ, pa će na ovo leto morati da donese odluku gde će nastaviti karijeru. 

Prema poslednjim informacijama, Mesiju je ponuđen ugovor u Al Hilalu vredan neverovatnih 600 miliona evra po sezoni, što je tri puta više nego što Kristijano Ronaldo zarađuje u Al Nasru. Ukupno, Mesi bi za dve godine zaradio 1,2 milijarde evra.

Saudijci žele da dovedu i Luku Modrića koji se svim snagama bori protiv toga. 

Navodno je hrvatski as odbio ogromnu ponudu iz Arabije i potpisaće novi ugovor sa Madriđanima u vrednosti od 10 miliona evra po sezoni. 

Anderson Taliska, Gregor Krajhovijak, Robin Kuason, Musa Marega i David Ospina su samo neki od poznatih fudbalera koji su već u Saudijskoj Arabiji. 

Nema sumnje da će polako Bliski Istok postati fudbalski centar sveta, s obzirom na to kakva imena igraju na ovom području. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading