Roma - Specija
Foto: EPA/EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Ono što se od ranije znalo, jeste da je Napoli šampion, kao i da Lacio, Inter i Milan idu u Ligu šampiona naredne sezone zajedno sa osvajačem titule, tražili smo samo raspored ekipa u ostalim evropskim takmičenjima, kao i poslednjeg putnika u Seriju B, pošto se od ranije znalo da elitu napustaju Sampdorija i Kremoneze. 

Milan je završio kao četvrti, a danas su na svom terenu odigrali meč koji je daleko bio bitniji gostima. Verona je tražila pobedu i nije je dočekala, bilo je 3:1, pa će gosti morati u Seriju B posle veoma, veoma slabe sezone. 

Žiru je iz penala doveo Milan u prednost, ali je nakon asistencije Darka Lazovića Faraoni uspeo da izjednači rezultat. Daleko od toga da su gosti imali inicijativu, naprotiv, Milan je bio bolji rival, na kraju je stigao i do pobede. Leao je u 85. minutu doneo pobedu domaćem timu, a isti igrač je u drugom minutu nadoknade samo potvrdio pobedu. 

Atalanta je kao petoplasirani tim završila takmičenje, savladali su Moncu sa 5:2.

Pobedio je i Juventus koji će u Ligu konferencija naredne sezone. Oni su slavili protiv Udinezea u gostima, strelac jedinog i pobedonosnog gola bio je Federiko Kijeza u 68. minutu nakon dodavanja Lokatelija. Kostić je igrao prvih 45 minuta, Vlahovića nije bilo ni na klupi zbog povrede. 

Sa druge strane, Samardžić je igrao za Udineze od starta. 

Juventus nije u poslednjem kolu pretekao Romu koja je završila kao šestoplasirana jer je uspela da pobedi Speciju i to golom u poslednjim minutima utakmice protiv Specije. 

Danas 2:1 na Olimpiku za nemotivisanu Romu koja je izgubila nedavno finale Lige Evrope od Sevilje. Nikolau je doveo goste u prednost u 6. minutu, ali je Zalevski izjednačio u 43. minutu.

Domaćima pobedu donosi Dibala u 89. minutu utakmice iz penala. 

Standings provided by Sofascore

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading