fudbal
Foto: Privatna arhiva
 

- Zvanično u Rapid su stigli signali iz oba Mančestera, Bajer Leverkuzena i Majnca, ali još je rano da se govori na tu temu, mada prija interesovanje poznatih klubova. Moj stav je da još mora da se dokazuje i sazreva u aktuelnoj sredini. Poznato je da bogati klubovi „kupuju na kilo“, a onda pozajmljuju mlade igrače koji se potpuno izgube i zalutaju na fudbalskom putu - kaže Rade, očigledno oprezan, ali i ponosan na Jovanove uspehe, a napominje da i drugi sin, blizanac Petar, igra fudbal za bečki Sport klub.

Ne propušta ni da me pecne.

- Rekao sam ti pre par godina, prilikom susreta na kampu koji je Crvena zvezda organizovala u Beču, da je Jovan vanserijski talenat, a nisi mi verovao.

fudbal

 

Privatna arhiva

Priznajem, uvek imam dupli dekung kada roditelji hvale decu, naročito u tom uzrastu. Ipak, Jovan je preko Admire i Austrije stigao do Rapida sa kojim je baš na rođendan 23. maja potpisao profesionalni ugovor do 2026. kao jedan od najvećih talenata koji je stasao u Beču poslednjih decenija. Polivalentni napadač okrenuo je novu stranicu u karijeri, a još pre sklapanja ugovora s Rapidom bio je u tefteru brojnih skauta.

Samo Zvezda i Srbija

Jovan nema puno profesionalnih utakmica u nogama, ali ima jasne ciljeve.

- Kao velikom navijaču Crvene zvezde san mi je da jednog dana zaigram na „Marakani“, a da ne govorim o dresu „orlova“. Već sam ga nosio i ponosan sam na to, a verujem da ću i u budućnosti biti u prilici da branim boje Srbije za koju sam izuzetno vezan bez obzira na odrastanje i život u Austriji.

E sad, Jovan je igrao u mlađim selekcijama za Srbiju, ali je bio primoran zbog škole i sporta da uzme austrijsko državljanstvo. Zbog toga se nije našao na Lukovićevom spisku za nedavni EURO u Mađarskoj za kadete.

fudbal

 

Privatna arhiva

- Nema tu velike dileme i filozofije. Sada je takva situacija jer ne postoji dvojno državljanstvo. U dogovoru sa menadžerom Vladicom Lemićem odlučili smo se za ovaj korak. Ukoliko Jovan bude napredovao tempom koji se očekuje i dobije poziv mlade ili seniorske reprezentacije Srbije, tu nema nikakve dileme i razmišljanja. Mi smo porodično, ako tako mogu da kažem, veliki Srbi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading