FK Polet iz Vitoševca
Foto: Privatna arhiva/FK Polet Vitoševac

 

Na tačno dva sata od Beograda u Nišavskom okrugu nalazi se selo Vitoševac. Malo mesto koje broji oko 1.000 stanovnika. Možda vam to ništa ne govori, ali je vreme da upoznate lokalne junake, fudbalere Poleta.

Ako do sada niste čuli za njih, ovo je pravo vreme. Ekipa iz Vitoševca igra jednu od najboljih sezona u ovom veku, a za to je zaslužno odlično vođenje ekipe, kao i veliki trud i želja fudbalera koji su svom selu doneli veliku radost.

Pobeđuju Crvenu zvezdu i pišu istoriju

FK Polet iz Vitoševca

FK Polet Vitoševac

 

Polet je ove sezone uspeo da napravi podvig i vrati se u Nišavsku okružnu ligu i ponovi najveći klupski uspeh. 

Da stvar bude impresivnija, fudbaleri Poleta vlasnici su drugog najvećeg niza pobeda u srpskom fudbalu ove sezone, više i od Crvene zvezde. Momci iz Vitoševca uspeli su da vežu čak 19 pobeda što im je omogućilo da iza sebe ostave velikog rivala Rudar iz Aleksinačkih Rudnika. Najduži niz u vlasništvu je OFK Sinđelića iz Niša koji ima čak 24 vezana trijumfa.

Da stvar bude interesantija, Polet je u prva tri kola upisao poraz i remi, a onda je startovala magična serija.

Ne, nije šala, Polet je ove godine dva puta pobeđivao Zvezdu, ali ne onu iz Beograda već iz Gornjeg Ljubeša (2:1 i 3:0).

Koliko je Polet ove sezone bio dominantan govori i podatak da su na dva kola pre kraja prvenstva overili prolaz u viši rang i to pobedom protiv Kraljeva iz Sela Kraljevo sa čak 8:2.

Povratak posle sedam godina i napad na Zonu

FK Polet iz Vitoševca

FK Polet Vitoševac

 

Ekipa Poleta poslednji put je bila deo Nišavske okružne lige u sezoni 2015/16, a onda se godinu dana kasnije vratila u Opštinsku ligu Aleksinac. Dva puta je promocija izmakla "za dlaku", ali je ove sezone ostvarena na prilično impresivan način.

Uprava kluba sprema već se uveliko sprema za narednu takmičarsku godinu i najavljuje napad na istorijski uspeh i plasman u Zonu Centar, četvri rang srpskog fudbala.

Sa pravim pojačanjima, kojih će nesumnjivo biti, Polet će "poleteti" ka novoj promociji.

Priča o nastanku kluba i večno sećanje na stradale đake u Kragujevcu

FK Polet iz Vitoševca

FK Polet Vitoševac

 

Fudbalski klub Polet osnovan je u teška vremena, 1946. godine odmah nakon Drugog svetskog rata. Iste godine omladinci su uredili teren baš u samom centru Vitoševca i nazvali ga sasvim prikladno "Stadion pored stare česme". Kasnije, stadion je promenio naziv u "Stadion Sveta Petka" zbog crkve koja je podignuta odmah pored igrališta.

Nekada se klub takmičio u Opštinoj ligi Varvarina, ali je iz administrativnih razloga 1985. prešao u OFL Aleksinac i pre ove sezone dva puta su bili šampioni ovog ranga, šestog u srpskom fudbalu.

Grb kluba je jako prepoznatljiv, a priča iza njega prilično unikatna. On predstavlja spomenik stradalih đaka u Kragujevcu koji se nalazi u Šumaricama, dok slovo V označava ime sela.

Najveći izazov - gostovanja preko 100 kilometara

FK Polet iz Vitoševca

FK Polet Vitoševac

 

Ekipu Poleta naredne sezone čeka peti rang srpskog fudbala i takmičenje u Nišavskoj okružnoj ligi. 

Tamo će pored dosta jačih rivala, ekipa iz Vitoševca imati još jedan izazov, a to su putovanja koja nekada prelaze razdaljinu od 100 kilometara. Jasno je da su takvi poduhvati u nižim ligama prilično zahtevni, ali su u klubu spremni na to.

Ekipa ima odličnu saradnju i sa klubovama iz Sokobanje, Paraćina, Ćićevca, Aleksinca, Varvarina, sa kojima često igraju prijateljske utakmice.

Nema sumnje da je u Vitoševcu vreme za slavlje, ali i kovanje planova za narednu sezonu i napad na istorijski uspeh. Verujemo da će Polet nastaviti sa pisanjem istorije i ostvarivanjem zapaženih rezultata.

Poslednji trofej 2019. godine, okosnicu tima čine momci iz sela

Polet je 2019. godine učestvovao na memorijalnom turniru Dražen Milanović gde je uspeo da ostvari veliki uspeh i osvoji trofej.

Samu ekipu čine uglavnom igrači iz sela, što je svojevrsna pohvala: Nemanja Simonović, Dušan Čekrlić, Marko Dinić, Andrija Bogdanović, , Dušan Nikolić, Veljko Rajić, Predrag Živković, Aleksandar Veljković, Filip Nikolovski, Aleksandar Popović, Nenad Todorović i Veljko Bogdanović, a delom i igrači iz Paraćina, Kruševca, Aleksinca i Ražnja (Golman Đorđe Šljivić, Milovan Simić, Miloš Savić, Milan Kuzmanović, Stefan Malović,Milan Nenezić, Miloš Pavlović, Petar Anđelkovic, Aleksandar Todorović i Predrag Milovanović).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading