Tuga mladog reprezentativca Argentine
Foto: AP/AP/Natacha Pisarenko

 

U svetu fudbala, uopšte sporta, viđene su raznorazne proslave golova, pobeda, titula... Nažalost, ima i ovakvih - užasnih!

Gol mlade reprezentacije Nigerije

AP/Natacha Pisarenko

 

Na Svetskom prvenstvu do 20 godina - da, da, onom koje je Srbija osvojila 2015. na Novom Zelandu - Nigerija je senzacionalno eliminisala Argentinu pobedom 2:0 u osmini finala (Muhamad 61, Sarki 90+1).

 

 

To je mlade „super orlove“, izgleda, toliko opilo da su zaboravili na pristojnost, te su na morbidan način slavili na terenu stadiona u San Huanu pred 27.000 gledalaca. Nekolicina njih je stala pred domaću publiku i gestikulirala klanje uz povike: „Ubili smo ih!“.

Tuga mladog reprezentativca Argentine

AP/Natacha Pisarenko

 

U iščekivanju reakcije FIFA, a organizatori šampionata očekuju da će Nigerijci biti kažnjeni suspenzijom, valja napomenuti da je poraz mladih „gaučosa“ izazvao šok u Argentini. Tim više jer se selekcija proslavljenog asa Havijera Maskerana prošetala kroz grupnu fazu (tri pobede, gol-razlika 10:1), za razliku od Nigerije koja je prošla u nokaut-fazu kao najbolja među trećeplasiranim reprezentacijama, doduše imala je u grupi Brazil i Italiju (svi po šest bodova).

Havijer Maskerano, selektor Argentine U20

AP/Natacha Pisarenko

 

Argentina je, podsećamo, naknadno dobila organizaciju Mundijalita 2023, pošto je Indoneziji oduzeto jer odbila da ugosti Izrael koji je, uzgred rečeno, prošao u četvrtfinale trijumfom nad Uzbekistanom i sad ide na Brazil.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading