SUNOVRAT "LISICA" Lester ispao u Čempionšip i poveo Lids sa sobom, Everton preživeo i ostao u Premijer ligi
Foto: AP/Tanjug/Ap

 

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na svom terenu ekipu Fulama rezultatom 2:1 u meču poslednjeg, 38. kola Premijer lige.

Fulam je poveo golom Tetea u 19. minutu. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović samo šest minuta kasnije nije iskoristio penal za svoj tim. Golman domaćeg tima David de Hea odbranio je penal Mitroviću.

Mančester junajted je do trijumfa stigao golovima Džejdona Sanča u 39. i Bruna Fernandeša u 55. minutu. Mitrović je odigrao ceo meč za Fulam, dok je njegov sunarodnik Saša Lukić zamenjen u 66. minutu. Brentford je na svom terenu pobedio Mančester siti 1:0 golom Itana Pinoka u 86. minutu.

SUNOVRAT

Tanjug/Ap

 

Fudbaleri Lestera ispali su iz Premijer lige iako su u poslednjem kolu na svom terenu pobedili Vest Hem 2:1. Lester je na kraju osvojio 18. mesto na tabeli sa 34 boda.

U ostalim utakmicama poslednjeg, 38. kola postignuti su sledeći rezultati: Arsenal - Vulverhempton 5:0, Aston Vila - Brajton 2:1, Čelsi - Njukasl 1:1, Kristal Palas - Notingem Forest 1:1, Lids - Totenhem 1:4, Everton - Bornmut 1:0 i Sautempton - Liverpul 4:4. Mančester siti je odbranio titulu, pošto je osvojio prvo mesto sa 89 bodova.

Drugo mesto osvojio je Arsenal sa 84, Mančester junajted je treći sa 75, dok je Njukasl četvrti sa 71. Ova četiri kluba igraće naredne sezone u Ligi šampiona. Liverpul i Brajton će igrati u Ligi Evropa, a Aston Vila u Ligi konferencija. Iz Premijer lige su ispali su Lester, Lids i Sautempton. Lester je 18. sa 34 boda, Lids je 19. sa 31, dok je Sautempton poslednji sa 25.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading