POD SVETLIMA REFLEKTORIMA I Šumadija ima „Pampas“, tamo će se igrati Superliga
Foto: Alo/Alo!/Aleksandar Đorđević

 

U narednoj superligaškoj sezoni Radnički 1923 iz Kragujevca igraće kao domaćin, najverovatnije, u obližnjoj Donjoj Trnavi.

POD SVETLIMA REFLEKTORIMA I Šumadija ima „Pampas“, tamo će se igrati Superliga

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Tamošnji stadion je deo fudbalskog kompleksa „Pampas“, koji je sagradio preduzetnik Bratislav Milanović, osnivač i vlasnik „Majnd grupe“.

Na ovaj korak u Radničkom su prinuđeni jer „Čika Dača“ ne ispunjava uslove za utakmice najvišeg ranga, a uskoro bi na istom mestu trebalo da otpočne gradnja novog savremenog stadiona.

Otpali Čačak i Jagodina

Otpale su opcije da Radnički 1923 igra u Čačku ili u Jagodini, jer stadioni u tim gradovima, takođe, ne uspunjavaju uslove za dobijanje licence, u Kruševcu dve ekipe već igraju na stadionu „Mladost“, a ponuda Metalca iz Gornjeg Milanovca da teren ustupi za 130.000 evra bila je preskupa za Kragujevčane. U igri je bio i stadion u Badnjevcu, ali je on, najblaže rečeno, zapušten i neodržavan.

Kako kažu u Radničkom, nadležni iz Fudbalskog saveza Srbije su obišli objekat i ustanovili da on trenutno ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Superlige. Dostavili su listu zahteva koje kragujevački klub treba da ispuni kako bi pomenuti stadion dobio licencu za utakmice u elitnom rangu. Inače, Radnički je već igrao na „Pampasu“, i to na svečanom otvaranju, protiv crnogorskog prvoligaša Petrovca.

POD SVETLIMA REFLEKTORIMA I Šumadija ima „Pampas“, tamo će se igrati Superliga

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

U Radničkom ističu da uz podršku FSS, Grada Кragujevca i privrednika Bratislava Milanovića, intenzivno rade na ispunjenju propisanih uslova kako bi navijači naredne sezone mogli da gledaju utakmice svog kluba u neposrednoj okolini Кragujevca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading