Pravac u Premijer ligu, pobratime beogradski...
Foto: AP/Richard Sellers/PA via AP

Fudbaleri Koventrija igraće večeras (21.00) revanš meč protiv Midlzbroa u polufinalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu nakon 0:0 u prvoj utakmici.

Naizgled običan meč i meč koji ne treba posebno da zanima ljubitelje fudbala u Srbiji, osim možda kladioničara i igrača Fantazija koji snimaju određene igrače za svoj tim, ili par na tiketu.

Šta ako vam kažemo da bi dužnost svakog Srbina, ili bar onog koji živi u Beogradu, a razlog je prilično interesantan. Naime, prestonica Srbije i Koventri su gradovi pobratimi.

Nakon Drugog svetskog rata, Beograd je odlučio da pritekne u pomoć upravo Koventriju tako što je donirao razna sredstva, od novčanih, do drvene građe koja je poslužila za renoviranje grada.

Tako su dva grada 1957. postali pobratimi, a kao vid zahvalnosti Koventri je otvorio pozorište i nazvao ga Beogradski teater.

Beogradski teatar sagrađen je 1958. godine kao deo rekonstrukcije grada Konvertija nakon Drugog svetskog rata. Ime je stekao u znak zahvalnosti prestonici Srbije na donaciji drva za građu, koja su iskorišćena za izgradnju dvorane.

Dakle, večeras je jasno da koga će Beograd navijati...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading