SADA SE LAKŠE DIŠE Inter iskoristio kiks Milana, "neroazuri" ne moraju da brinu o Ligi šampiona
Foto: AP/AP Photo/Antonio Calanni

 

Ubedljiva pobeda Intera nad Sasuolom 4:2 (1:0) lepa uvertira za revanš meč polufinala Lige šampiona sa Milanom

Bez mnogo muke pobedili su izabranici Simonea Inzagija Sasuolo kod kuće 4:2 (1:0) u meču 35. kola Serije A. Tri kola pre kraja, sa 66 bodova zauzimaju treću poziciju, koliko ima i drugoplasirani Juventus, mada "bjankoneri" imaju utakmicu manje. Iako Inter nije matematički osigurao Ligu šampiona za narednu sezonu, minimalne su šanse da mu to neko ugrozi.

Prvi ispod pozicija koje vode u elitu je Milan sa 61 bodom, a sudeći po tome kako četa Stefana Piolija igra, teško da gradskom rivalu može da bude konkurent. S obzirom da je u istom kolu Milan u gostima izgubio od Specije, Interu je ovo sjajna uvertira pred revanš meč polufinala Lige šampiona, u kojem će upravo "rosonere" dočekati u utorak veče od 21.00 čas. Pritom, Inter ima prednost  (2:0) iz prvog duela, tako da je jednom nogom već u finalu elitnog takmičenja.

SADA SE LAKŠE DIŠE Inter iskoristio kiks Milana,

AP Photo/Antonio Calanni

 

 

Iako će za tri dana igrati jedan od najvažnijih mečeva sezone, bitno im je bilo i da dobiju Sasuolo, za mirniji finiš sezone u Seriji A. Odolevali su gosti iz Ređo Emilije do 41. minuta, kada je Romelu Lukaku doveo svoj tim u vođstvo. Za još veću agoniju gostiju pobrinuo se Ruan Tresoldi autogolom u 55. minutu. Stimulativno je to delovalo na domaći tim, pa je samo tri minuta kasnije Lautaro Martinez povisio na 3:0. 

Utisak je bio da se Sasuolo raspada i da neće uspeti psihološki da se povrati do kraja utakmice. Ipak, u 63. minutu Mateus Enrike pogodio je za 3:1 i vratio nadu gostima da ipak imaju za šta da se bore. Nemir u redove Intera uneo je Davide Fratezi u 77. minutu. Ovaj gol je trgnuo "neroazure", počeli su organizovano da napadaju, što je rezultiralo još jednim golom Lukakua u 89. minutu. Od tog momenta samo se čekao poslednji sudijski zvižduk. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading