"ROSONERI" BLIZU PRAVE KATASTROFE Milan izgubio od "davljenika", ugroženo mu je mesto u Ligi šampiona naredne sezone
Foto: EPA/EPA-EFE/Roberto Bregani

 

Fudbaleri Milana poraženi su na gostovanju od Specije sa 2:0 (0:0) u okviru 36. kola italijanske Serije A i tako sebi otežali put ka četvrtom mestu na tabeli, koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona.

Milan je prošle srede doživeo težak poraz u polufinalu Lige šampiona od gradskog rivala Intera (2:0), a da stvari ne funkcionišu najbolje potvrdio je i današnji meč protiv Specije, koja se grčevito bori za opstanak.

Trener "rosonera" Stefano Pioli jeste na teren poslao izmenjen sastav, ali i sa tim igračima trebalo je rutinski da slave na gostovanju protiv ekipe koja je u zoni ispadanja. Domaćin je, uprkos tome, nadigrao sedmostrukog šampiona Evrope, koji je ušao u lošu formu u najvažnijem delu sezone.

Ponovo Pioli nije mogao da računa na povređenog Rafaela Leaa, a osim njega izostali su Rade Krunić i Ismael Benaser. Prednost Speciji doneo je Pržemislav Višnevski pogotkom u 75. minutu, a trijumf je potvrdio deset minuta kasnije Salvatore Espozito.

Milan, prošlogodišnji šampion Italije, nakon ovog neuspeha ostao je na petom mestu na tabeli, sa dva boda manje od Intera, koji je četvrti i trenutno drži to mesto koje vodi u elitu naredne sezone. Problem za Milan je taj što Inter ima meč manje, koji će odigrati večeras protiv Sasuola.

Sa druge strane, Specija je ostala u trci za opstanak u Seriji A. Trenutno je na 18. mestu, sa istim brojem bodova kao i Verona koja je na 17. mestu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading