ČUDO IZ SRBIJE Podvig za ceo svet: Dao 13 golova u pobedi 19:0!
Tanjug/Ap

 

Ovo, čini se, već nije vest, nego uobičajena pojava. OFK Napredak iz Markovca, kod Velike Plane, u 22. kolu Podunavske okružne lige savladao je SASK iz Saraoraca kod Smedereva s 19:0!

ČUDO IZ SRBIJE Podvig za ceo svet: Dao 13 golova u pobedi 19:0!

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Da podsetimo prethodno su Markovčani u gostima savladali Mladi borac iz Velikog Orašja s 10:0.

U nižerazrednim ligama u Šumadijskom, Pomoravskom i Podunavskom regionu ovog proleća to nije retkost, ali je efikasnost Đorđa Slavkovića (36), haubice iz Markovca, svakako nesvakidašnja. Naime, on je u susretu sa Saraorčanima postigao 13 golova! Verovatno je da ovakvi slučajevi nisu dolazili pod lupu statistike, ali je, ipak, verovatno i da je ovaj golgeterski učinak na jednoj utakmici u samom vrhu u Srbiji, a možda i znatno šire.

ČUDO IZ SRBIJE Podvig za ceo svet: Dao 13 golova u pobedi 19:0!

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

SASK jeste u donjem delu tabele, na 12. mestu s 26 bodova, ali nije u tako lošoj situaciji kao prethodni stradalnik Mladi borac iz Orašja, koji je poslednji 16. sa samo pet bodova, pa ovaj pljusak golova u Markovcu ima nešto veću težinu.

- Već osam godina igram za Napredak, za koji sam dosad postigao 117 golova. Ekipa je dobra, pa za ovaj golgeterski učinak nisam zaslužan samo ja već i moji klupski drugovi koji su mi pakovali odlične šanse - kaže Slavković, koji pre Markovca nastupao za niz nižerazrednih klubova iz Kragujevca i okoline, kao što su Slavija i Sušica, Sloboda iz Grbica kod grada na Lepenici i Korićani iz istoimenog kragujevačkog naselja.

ČUDO IZ SRBIJE Podvig za ceo svet: Dao 13 golova u pobedi 19:0!

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Ali, nije samo Slavkovićev doprinos nesvakidašnji u rezultatima Napretka. Pridružio mu se i golman Jovan Rafailović (29), čija se mreže nije zatresla 1.170 minuta, dakle bezmalo na 12 utakmica.

Ostalo je još osam utakmica, a u markovačkom klubu prognoziraju, čak, da Rafailović neće primiti gol do kraja prvenstva. To bi tek bio rekord.
Iza Rafailovića je, takođe, veliki niz klubova za koje je igrao. Najpre za Šumadinac iz Velikog Krčmara kod Rače, potom za Slobodu iz Grbica, Partizan iz Cerovca i Budućnost iz Resnika kod Kragujevca, Karađorđa iz Topole, Zadrugar iz Lajkovca i Šumadiju iz Toponice kod Knića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading