PORTUGALCA PROTERUJU IZ ZEMLJE Saudijci pokrenuli peticiju, žele da se reše Ronalda (VIDEO)
Foto: AP/AP Photo/Hussein Malla

 

Najplaćeniji fudbaler u istoriji,  Kristijano Ronaldo mogao bi uskoro da napusti Al Nasr iz Saudijske Arabije.

Jedan od najboljih fudbalera današnjice je u novembru prošle godine napustio Junajted da bi potpisao mega-ugovor sa Al Nasrom. Očekivalo se da će Portugalac odvesti taj klub do šampionske titule, ali stvari ne idu po planu.

Kristijano ima impresivan učinak od 11. golova u 13 utakmica, ali je njegov tim ispustio lidersku poziciju na tabeli, i nije uspeo da stigne do pogotka na prošle dve utakmice.

U prethodnom kolu, Al Nasr je izgubio sa 2:0 izgubio od Al Hilala i sada ima tri boda manje i utakmicu više u odnosu na lidera šampionata Al Itihada.

Besanzbog poraza, prozivki sa tribina i skandiranja Lionelu Mesiju nakon utakmice protiv Al Hilala 38-godišnjak se pre izlaska u svlačionicu uhvatio za međunožje.

 

 

Vulgarnost legendarnog Portugalca izazvala je burnu reakciju tamošnje javnosti, toliko da se predlaže njegova suspenzija i proterivanje iz zemlje.

Tako je advokatica Nuf BinT Ahmed najavila je krivičnu prijavu protiv Portugalca i pokretanje peticije za njegovo deportovanje.

“Ne pratim sport, ali čak i da je dobacivanje Al Hilalovih navijača isprovociralo Ronalda, on nije znao kako da odgovori na to. Njegovo ponašanje je bio zločin. Nepristojan čin u javnosti, koji se vodi kao krivično delo za koje slede hapšenje i deportacija ukoliko je počinilac stranac. U vezi sa tim podnećemo peticiju nadležnom ministarstvu za kontrolu javnog reda i mira”, napisala je na svom Tviter nalogu.

Ugledni sportski novinar iz Saudijske Arabije Ozman Abu Bakr ocenio je Ronaldov potez “nemoralnim i nepristojnim” i poručio Al Nasru da raskine ugovor sa napadačem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading