DAN ZA ISTORIJU Bajern nije favorit ni u Minhenu: ŠPANAC SERVIRA DUPLU OSVETU
Foto: AP/AP/Sven Hoppe

 

Pep Gvardiola se delimično osvetio kolegi Tomasu Tuhelu u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona kada je Mančester siti potukao Bajern sa 3:0.

DAN ZA ISTORIJU Bajern nije favorit ni u Minhenu: ŠPANAC SERVIRA DUPLU OSVETU

EPA/Peter Powell

 

Katalonac dobro pamti poraz od Tuhela (tada Čelsi) u finalu elitnog takmičenja 2021, pa sada želi da uzvrati duplom merom i trijumfuje i u Minhenu gde je s velikim uspehom radio od 2013. do 2016. Ako se zna forma Bavaraca (ne igra suspendovani Mane), „građani“ su favorit i na Alijanc areni.

- Fudbaleri Bajerna igraće iznad svojih mogućnosti. Igraće kao da je finale Lige šampiona. Znam šta govorim, jer je to vrhunski klub. Ako budemo pasivni, patićemo. Važni su dueli na sredini terena - jasan je Gvardiola.

DAN ZA ISTORIJU Bajern nije favorit ni u Minhenu: ŠPANAC SERVIRA DUPLU OSVETU

AP/Dave Thompson

 

Iako je Gvardiola izjavio da je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler kojeg nikad nije trenirao, u njegovim rukama je ogroman dragulj i ponovo najveća pretnja za Nemce, Norvežanin Erling Haland.

Izjednačio rekord Premijer lige po broju postignutih golova (32), koji je u sezoni 2017/18. postavio Mohamed Salah, u pobedi „građana“ nad Lesterom sa 3:1 (3:0). Haland je stigao rekord koji se računa od trenutka kada je Premijer liga prešla na sezonu sa 32 meča. Ipak, deluje izvesno da će uspeti da nadmaši i Endija Kola i Alana Širera koji su u sezonama 1993/94. i 1994/95. postigli po 34 gola u Premijer ligi koja je imala 42 kola.

DAN ZA ISTORIJU Bajern nije favorit ni u Minhenu: ŠPANAC SERVIRA DUPLU OSVETU

EPA/JOSE SENA GOULAO

 

Jalovost Intera šansa Benfike

Posle 2:0 u Lisabonu mnogi Inter već vide u polufinalu Lige šampiona, ali Benfika se, definitivno, nije predala. Portugalci su svesni krize Intera i najave smene trenera Simonea Inzagija. Trofejni klub prvi put je izgubio tri uzastopne utakmice (Monca 0:1, Fjorentina 0:1, Juventus 0:1) na svom terenu bez postignutog gola.

Jedan od razloga je očajna igra napadača. Lautaro Martinez nije postigao gol od 5. marta, Džeko od 18. januara, Korea od 19. oktobra, a Lukaku, posle akcije, od prvog kola šampionata Serije A!

Norvežanin je do ovog broja stigao na svom 28. meču, a ukupno je dao 47 golova na 40 utakmica u svim takmičenjima. Sitiju je ostalo još osam mečeva do kraja sezone u Premijer ligi.

- Na neki način sam napunio baterije. Gledanje drugih kako postižu golove i pobeđuju na Svetskom prvenstvu motivisalo me je, ali u isto vreme i iritiralo. Gladniji sam i spremniji nego ikada - rekao je Norvežanin.

DAN ZA ISTORIJU Bajern nije favorit ni u Minhenu: ŠPANAC SERVIRA DUPLU OSVETU

AP/Jon Super

 

- Želim da Haland obori sve moguće rekorde. Njegovi golovi nam mnogo pomažu. Drago mi je što je gladan trofeja - nema dilemu Gvardiola za napadača koga želi Real od 2024. kao zamenu za Benzemu.

U kakvoj je formi Haland, govori i trka za Zlatnu kopačku. Trenutno ima 64 boda i ubedljivo je prvi ispred Kejna (46, Totenhem) i Osimena (42, Napoli).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading