KAKVO LUDILO U BUNDESLIGI Favoriti očajno odigrali, Bajern razočarao na "Alijanc areni", Dortmund bez pobede u 97. minutu
Foto: AP/AP Photo/Alexandra Beier

To mogu samo Nemci! Drama i neočekivani rezultati! U udarnom terminu Bundeslige odigrane su četiri utakmice 28. kola od kojih su tri bile izuzetno bitne u borbi za prvo mesto. 

Šampion Nemačke i lider na tabeli Bajern ugostio je na Alijanc areni ekipu Hofenhajma i potpuno razočarao navijače podelom bodova – 1:1.

Kako je i bilo najavljeno u timu nije bilo suspendovanog Sadija Manea nakon incidenta posle meča sa Mančester Sitijem, ali se u startnoj postavi našao Liroj Sane koga je senegalski fudbaler udario nakon ubedljivog poraza u Engleskoj. 

Fudbaleri Bajerna nisu bili na svom nivou, očigledno opterećeni poslednjim dešavanjima, još više predstojećom revanš utakmicom sa ekipom Pepa Gvardiole u utorak u Minhenu.

Poveli su u prvom poluvemenu iz jedine prave šanse golom francuskog defanzivca Benžamina Pavara i vodili sve do 71. minutu kada je sjajnim golom iz slobodnog udarca izjednačio hrvatski internacionalac Andrej Kramarić. 

VLAHOVIĆ GLAVNA TEMA NA ČIZMI Italijanski mediji uoči Vaskrsa objavili vest o srpskom napadaču koja će sve zanimati

 

Bajern je ovom remijem zadržao prvo mesto, jer su svoje navijače razočarali i fudbaleri Borusije Dortmund. „Žuto-crni“ su gostovali u Štutgartu i već nakon nešto malo više od pola sata igre stekli dva gola prednosti pogocima Sebastijana Alea i Donjela Malena. Kada je nekoliko minuta kasnije Grk Konstantinos Mavropanos dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, izgledalo je da je u ovom meču sve rešeno.

Međutim, tako nisu mislile Švabe. Sa igračem manje uspeli su da postignu dva gola i osvoje vredan bod u borbi za opstaak. Golove su postigli Kulibali i Vagnoman. Ipak, to je bio tek početak drame. Đovani Rejna je u trećem minutu sudijske nadoknade postigaso treći gol za goste iz Dortmunda, da bi fudbaler iz DR Konga Katompa Mvumpa Silas u 90+7. postavio konačnih – 3:3! 

RB Lajpcig je pred svojim navijačima slavio protiv Augzburga iako su gosti iz Bavarske poveli ranim golom Arnea Majera. Samo pola sata kasnije Red Bul je već imao dva gola prednosti zahvaljujući pogocima Kampla i Vernera (dva). Poraz gostiju ublažio je Ruben Vargas desetak minuta pre kraja utakmice.

U meču između Kelna i Majnca nije bilo pobedinka (1:1). Gosti su poveli pogotkom Francuza Ludovika Ažorkea, izjednačio je Austrijanac Danijel Ljubičić. 

Ajntraht i Borusija Menhengladbah su remizirali 1:1.

Rezultati i strelci 28. kola Bundeslige: Bajern – Hofenhajm 1:1 (Pavar 17 – Kramarić 71), RB Lajpcig – Augzburg 3:2 (Kampl 10, Verner 32, 35 – Majer 5, Vargas 82), Keln – Majnc 1:1 (Ljubičić 25 – Ažorke 17), Štutgart – Dortmund Dortmund 3:3 (Kulibali 78, Vagnoman 84, Silas 90+7 – Ale 26, Malen 33, Rejna 90+3). Petak: Šalke 04 – Herta Berlin 5:2 (Skarke 3, Bitler 13, 77, Terode 47, Kaminski 90+2 – Jovetić 45+3, Rihter 84). 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading