LISICE OTPUSTILE RODŽERSA Posle osam godina Lester se bori za opstanak
EPA

Gotova je era Brendana Rodžersa u Lesteru. Klub sa King Pauer stadiona potvrdio je da je došlo do sporazumnog raskinda saradnje sa severnoirskim stručnjakom. Razlog je očigledan, Lester je prvi put nakon šampionske sezone 2015/16 došao u situaciju da mora da se bori za opstanak.

Kap koja je prelila čašu jeste gol Žan-Filipa Matete koji je Lisicama naneo poraz u dubokoj nadoknadi na gostovanju Kristal Palasu. Bio je to peti neuspeh Lestera u poslednjih šest duela, ili drugim rečima od 19. februara tim je osvojio samo jedan bod u Premijer ligi, a doživeo je i eliminaciju u osmini finala FA kupa od drugoligaša Blekburna. 

TEŽAK KIKS KOPLJANIKA Ajaksu ne pomaže ni Tadić, remi koji bi mogao da košta Holanđane u borbi za titulu

Negativna serija lansirala je Lester u zonu ispadanja, na pretposlednju pozciju na tabeli, te se šampion Engleske iz 2016. suočava sa opasnošću da se vrati u Čempionšip u kojem je poslednji put obitavao u sezoni 2013/14.

-Brendan odlazi sa King Pauer stadiona kao jedan od najuspešnijih trenera u klupskoj istoriji. Odveo nas je do dugo čekanog prvog trijumfa u FA kupu 2021, iste godine osvojili smo i Komjuniti Šild, sa nim je klub u dva navrata dosezao najbolje plasmane u Premijer ligi (ne računajući šampionsku sezonu), kao i prvo evropsko polufinale 2022. godine - stoji u saopštenju kluba. 

LISICE OTPUSTILE RODŽERSA Posle osam godina Lester se bori za opstanak

EPA

 

Situacija polako postaje alarmantna iako Lester samo bod deli do sigurne zone i klub je odlučio da nekom drugom poveri ulogu gašenja požara. To će biti treneri prvog tima Adam Sedler i trener golmana Majk Stovel koji će se naći na klupi već u utorak u duelu protiv Aston Vile.

Lester do kraja sezone ima poprilično korektan raspored, a na papiru u teže utakmice spadaju gostovanje Mančester Sitiju i okršaj sa Liverpulom na King Pauer stadionu.

Rodžers je od 27. februara 2019. godine vodio Lester na 204 utakmice uz skor od 96 pobeda, 31 remija i 71 poraza uz gol razliku 362:271. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading