OBILAZIO SAM GRB DA GA NE BIH ZGAZIO, TO BI BILO KAO DA ZGAZIM PO IKONI Boban Bajković se prisetio dana u Zvezdi: Znali smo da ne možemo da osvojimo titulu
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Boban Bajković prisetio se dana kada je nosio dres crveno-belih, odnosno sezona kada je njegov voljeni klub prolazio kroz težak period.

- Znaš kako kažu stari kažu: "Na muci se poznaju junaci." Ja sam dobro osetio šta je ovaj klub. Evo i sad dok pričam s tobom sam se naježio. Sad je lepo biti u Zvezdi. Sve je redovno. Lova, dobri igrači, dobri rezultati, ljudi iz kluba su napravili čudo. Ali ne daj Bože da osete šta je Zvezda, jer sam ja to najbolje osetio. Mi smo tih godina svesni bili da nećemo biti prvi, znamo ko je bio tada na čelu FSS i znali smo da ne možemo biti prvi - rekao je Bajković i dodao:

- Partizanu su bila otvorena vrata, bilo je "idite samo i putujte igumani." Mi smo zaostajalo po deset bodova uvek. Navijači Zvezde, tek sam onda shvatio šta je to i kolikoa je to ljubav prema klubu. Nama Partizan beži po deset bodova svake godine, njih sve više i više na stadionu. Puni stadioni. Sećam se Spartaka iz Subotice, jedno obično kolo, 44.000 ljudi. kao protiv Liverpula što je bilo.

Dotakao se Bajković i tog zajedništva koje je krasilo Zvezdu.

- Mi smo bili jedna generacija, pogotovo ova 2014. kad smo osvojili titulu... Ljudi, to su bili samo zvezdaši. Stranci su tužili i otišli, neki naši igrači takođe tužili i otišli. Nas nije bilo 14-15 kod Stojanovića i mi osvojimo titulu. Nije da mi konstatno nismo primali novac. Mi ne primimo jedna duži period, onda uvek neko nešto da, a mi smo od te zarade napravili svlačionicu od tiha para. Ni to nismo uzimali. Mi igrači lično smo doveli radnike i napravili svlačionicu. Koliko je zajedništvo bilo, zato smo i osvojili titulu. Grb je bio na sredini, veruj mid a sam ga dve godine obilazi da ga ne nagazim. To bi bilo kao da sam nagazio ikonu u crkvi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading