AMERIKANAC PODRŽAO ĐOKOVIĆA Teniski bombarder žestoko udario po ATP-u
Foto: AP/AP Photo/Kamran Jebreili

Američki teniser Rejli Opelka još jednom je žestoko iskritikovao ATP (Asocijacija teniskih profesionalaca).

On je krovnu tenisku organnizaciju muškog tenisa optužio da manipuliše informacijama vezanima za nagradne fondove na turnirima.

ATP je ranije izašao sa podacima kako su za 2020. povećali nagradni fond na 158,7 miliona dolara što je za 13 odsto bilo više u odnosu na godinu pre.

Što se tiče 2023. godine, beleži se porast od 37,5 miliona, tačnije fond iznosi 217,9 miliona dolara.

Ovo američki "bombarder" objašnjava time da se ne radi o stvarnom porastu nagrada već o njihovoj preraspodeli.

- Videćete mnogo informacija na kojima stoji da se došlo do porasta u 2021. u odnosu na godinu pre. Sa mnogo informacija se jako manipuliše. Recimo, u Majamiju je ove godine porastao nagradni fond u odnosu na 2021. To je velika brojka, ali kaže se da je to porast, ali to nije novi novac, samo je preusmeren - rekao je Opelka u podkastu kod Krega Šapira.

AMERIKANAC PODRŽAO ĐOKOVIĆA Teniski bombarder žestoko udario po ATP-u

EPA

 

On je rekao da je pobednik Majamija iz 2021. godine dobio istu nagradu kao i pobednik iz 1996. godine, pitajući se gde je ta povišica završila.

- Pobednik u Majamiju 2021. dobio je isto novca kao pobednik iz 1996. To je veliki problem. Ja ću prihvatiti napade, baš me briga, ali mislim da neće doći u tačku da se nose sa hiljadu igrača na Turu.

Amerikanac je još jednom podržao Novaka Đokovića i njegovu PTPA organizaciju.

- Mislim da je to prava ideja. Mi smo jedini sport bez igračke unije. Ono što je komično je to da su PTPA smatrali kontraverznom. Pazite, mi smo jedini sport koji nema svoje igračko udruženje. Pogledajte samo druge sportove, zaista je smešno da smo jedini koji nemamo svoje udruženje - rekao je on, a potom i zaključio:

- Igrači se danas žale mnogo više. Nisam bio prisutan osam meseci, ali stvari izmiču kontroli. Indijan Vels je jedan od turnira sa najsporijom podlogom na kojima sam igrao, ali ona iz Bostona sa Lejver kupa 2021. je najsporija. To su, bez sumnje, bili najluđi uslovi u kojima sam igrao. Mnogi turniri imaju spore terene, posebno u dvorani. Ali tako tenis evoluira. Uđite u glavu Rafe Nadala. On će pobediti bez obzira na sve, naći će način. Ne voli da gubi. Ako povećate brzinu terena, Rafa će se prilagoditi. Naučiće kako da servira brže, napašće lopticu ranije, možda promeniti grip na forhendu. Tako tenis napreduje.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading