DUŠAN SILNI PREKRATIO MUKE "ORLOVIMA" Srbija slavila u Podgorici, već se nazire plasman na Evropsko prvenstvo
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Srbija je zadržala maksimalan učinak posle dve utakmice i ovim trijumfom napravila je ogroman korak ka plasmanu na prvenstvo Evrope koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Čovek odluke bio je Dušan Vlahović. Napadač Juventusa je u igru ušao u drugom poluvremenu i postigao oba pogotka. Prvi u 78. minutu, a drugi u petom minutu sudijske nadoknade.

Nije ovo bio kvalitetan meč, niti je ekipa Dragana Stojkovića Piksija blistala, naprotiv. Do pobede se došlo teškom mukom, ali, ono što je najvažnije, pišu se tri boda.

DUŠAN SILNI PREKRATIO MUKE

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Naročito loš fudbal gledali smo u prom poluvremenu. Crnogorci su bili hrabri, a "orlovi" dosta bezidejni.

Vanja Milinković-Savić je mogao da bude kažnjen u 20. minutu kada je bio dosta neoprezan. Pritisak Vešovića je urodio plodom, međutim, Vanja je zaustavio pokušaj loba Savićevića.

Srbija je prvi put pripretila tek u 29. minutu. Marko Grujić je lepo dodao Aleksandru Mitroviću koji je šutirao pored gola.

Drugo poluvreme bilo je daleko sadržajnije.

Već na startu drugog dela videli smo nekoliko polu-prilika na obe strane.

Igralo se dosta otvoreno, a Srbiji se incijativ isplatila u 78. minutu.

Mladenović je prošao po levoj strani, centrirao po zemlji, a Vlahović iz prve poslao loptu u suprotan ugao – 0:1! Morao je i VAR da potvrdi, zbog eventualnog ofsajda, ali sve je bilo čisto.

 

Konačan rezultat postavio je junak meča Dušan Vlahović u petom minutu sudijske nadonade vremena – Saša Lukić se izborio za loptu na desnoj strani, njegov pokušaj je izblokiran, ali je dodao loptu do Vlahovića, koji je našao put do mreže – 0:2!

Crna Gora - Srbija 0:2 (0:0)

Strelci: Vlahović u 78. i 90+5.

Stadion: Pod Goricom

Sudija: Klemon Turpan (Francuska)

Crna Gora: Mijatović - Vujačić, Savić, Tomašević (od 41. Šipčić) - Vešović, Savićević (od 71. Osmajić), Šćekić (od 76. Lončar), Hakšabanović (od 77. Camaj), Marušić - Jovetić (od 71. Jovović), Krstović.

Srbija: VMS - Milenković, Gudelj, Pavlović - Đuričić (od 46. Vlahović), Ilić (od 46. Živković), Grujić (od 81. Lukić), Mladenović - Tadić (od 89. Eraković), SMS - Mitrović (od 85. Račić)

Kraaaaj! Pobeda Srbije u Podgorici!

90+5 - Goooool! Dušan Vlahović stavio tačku na utakmicu!

90. minut - Pet minuta sudijske nadoknade.

86. minut - Iz igre izlazi Mitrović, na terenu je Račić.

83. minut - Oprobao se ponovo uporni Krstović, ali nema promene rezultata. Snažan udarac pored gola.

78. minut - Gooooooool! Srbija vodi 1:0, strelac je Dušan Vlahović! Odlično ga je uposlio Filip Mladenović!

 

 

70. minut - Na terenu će se naći Vladimir Jovović i Milutin Osmajić, a meč je završen za Savićevića i kapitena Jovetića.

68. minut - Dupli pas Vlahovića i Mitrovića je umalo prošao, a gol napadača Juventusa u poslednjem momentu, pravovremenim uklizavanjem, sprečio je Stefan Savić.

66. minut. Moglo je da bude opasno po Crnu Goru, Mitrović se namestio, ali je na kraju izblokiran. Tek sada prvi korner za "orlove". izveo ga je Tadić, ali bez opasnosti po gol domaćih.

65. minut - Opet mirniji period igre.

58. minut - Živković je dobio žuti karton zbog prigovora.

57. minut - Kakva odbrana Vanje milinković-Savića! Nakon što je njegov brat izgubio loptu pred golom Crne Gore, Stevan Jovetić je istrčao kontru i uputio veoma opasan udarac koji je čuvar mreže Torina odbio u korner.

55. minut - Prililčno dinamičan start drugog poluvremena.

51. minut - Opet preti Krstović. Napadač Dunajske Strede se sada odlučio na udarac iz velike udaljenosti, srećom, lopta odlazi pored stative.

DUŠAN SILNI PREKRATIO MUKE

AP Photo/Risto Bozovic

 

 

50. minut - Dobar napad "orlova". Probio je Živković posle dodavanja Tadića, mogao je da potraži povratnom loptom Vlahovića, ali je poslao loptu na drugu stativu, gde nije bilo nikoga

49. minut - Sevnule se dve kontre domaćih.  Jednu je vukao Savićević, u drugoj je Jovetić probao, ali je imao slobodnog Krstovića. Srećom po Srbiju, nije mu dodao, jer bi to bila najbolja šansa na utakmici. Od svega samo korner.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Podgorici. Na terenu su Dušan Vlahović i Andrija Živković, a izašli su Đuričić i Ilić.

Poluvreme! Bleda igra "orlova", nema golova u Podgorici.

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu.

41. minut - Prinudna izmena u Crnoj Gori, Šipčić zamenio Tomaševića zbog povrede.

DUŠAN SILNI PREKRATIO MUKE

AP Photo/Risto Bozovic

 

 

38. minut - Centrira Tadić, Marušić otklanja opasnost.

35. minut - Odlična i pre svega borbena igra domaćij.

29. minut - Najbolja akcija Srbije od početka meča. Grujić je lepo dodao Mitroviću, ovaj iz okreta sa 11, 12 metara tukao pored gola.

26. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je Krstović koji je "pokosio" Đuričića.

25. minut - Strahinja Pavlović je u želji da centrira pogodio prečku i lopta odlazi u gol aut.

20. minut - Problem su Srbiji napravili Strahinja Pavlović i Vanja Milinković-Savić, ovog puta je Vukan Savićević probao da lobuje golmana koji je ostao na ivici kaznenog prostora, ali se Vanja na vreme vratio i presekao loptu. Treća solidna prilika za domaći tim, Srbija nije zapretila do sada.

14. minut - Konačno nešto konkretniji pokušaj Srbije, ali je centaršut Sergeja Milinković Savića presekao Stefan Savić. Potom je Krstović iznudio faul za svoju selekciju.

11. minut - Vujačić je šutirao glavom posle kornera, ali je lopta otišla preko gola.

6. minut - Pavlović je tražio Mladenovića, ali je tu loptu presekao Stefan Savić. Potom je agilni Vešović izborio prekid za svoju selekciju.

3. minut - Reprezentacija Srbije ima problema sa visokim presingom Crne Gore u uvodnim trenucima meča

1. minut - Utakmica je počela! Mitroviću već sviran faul u duelu sa Savićem.

 

 

20.41 - Gromoglasnim aplauzom ispraćena je himna Srbije.

20.39 - Igrači upravo izlaze na teren.

 

 

20.00 - Do pre nekih 15 minuta je padala jaka kiša, ali je stala i očekuje se da ne pada tokom utakmice.

19.33 - Interesovanje u Podgorici je ogromno, a karte rasprodate za duel sa Srbijom.

 

 

19.20 - Filip Đuričić i Ivan Ilić se nalaze u startnoj postavi Srbije i predstavljaju neku vrstu iznenađenja Dragana Stojkovića Piksija u večerašnjem meču. Nikola Milenković se vratio u startnu postavu, pa u njoj nema Strahinje Erakovića. Crna Gora na prvi pogled deluje prilično ofanzivno, pošto se Miodrag Radulović odlučio za dvojicu napadača Jovetića i Krstovića, a tu je i Sead Hakšabanović.

18.42 - Dragan Stojković Piksi ne može da računa na jednog od najboljih igrača Filipa Kostića koji je obnovio povredu Ahilove tetive tokom meča protiv Litvanije

18.39 - Srbija i Crna Gora su se kao zasebne države do sada sastale samo dva puta, ali to nijednom nije bio slučaj u nekim od kvalifikacija za veliko takmičenje.

 

 


Bilo je to 2018. godine u C diviziji Lige Nacija. Srbija je oba puta trijumfovala. U Beogradu je bilo 2:1, dok su Orlovi u Podgorici slavili sa 2:0.

 

 

18.37 - Srbija i Crna Gora se posle jednog odigranog kola nalaze na deobi prvog mesta, pošto su obe reprezentacije na startu kvalifikacionog ciklusa zabeležile pobedu.

Srbija je savladala Litvaniju sa 2:0, dok je Crna Gora minimalnim rezultatom bila bolja od Bugarske.

18.35 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici drugog kola grupe G u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u kojoj se sastaju Crna Gora i Srbija. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Podgorice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Dejan

27.03.2023 21:39

Navijačima svaka čast na prvom poluvreme u. Bez bilo kakvih provokacija... Tako i treba da bude kad igraju CG I SRB

Neko Orginal

27.03.2023 22:01

Stojković mora da ode. Srbija ovako ne sme da igra