HRVATI GOSTUJU NA "ĐOKOVIĆEVOM STADIONU" Država izgradila "krokodila" za 80 miliona eura, a na njemu se igra treća liga (VIDEO)
Foto: Profimedia/Profimedia

Fudbalska reprezentacija Turske dočekaće Hrvatsku u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na stadionu "Timsah arena".

Taj meč na programu je u utorak od 20.45, a na internetu je ovaj stadion poznat i kao Đokovićev stadion.

Sigurno se pitate zašto? Zato što je u obliku aligatora/krokodila koji se nalazi i na logou najpoznatijeg sponzora Novaka Đokovića. Ipak, ovaj stadion je toliko neobičan da sa vremena na vreme postane zaista internet senzacija iako se na njoj igraju mečevi treće lige u kojoj se trenutno takmiči Bursa.

Sam stadion je nazvan čudom arhitekture zbog svog specifičnog izgleda, koji je inspirisan telom krokodila, po nadimku Burse "zeleni krokodil". Kapacitet stadiona je 43.877, a očekuje se da na utakmici reprezentacije stadion bude popunjen do kraja, jer su Turci poznati po sjajnim navijačima.

Stadion je inače izgradila država Turska 2015. godine za oko 80 miliona evra, po svim svetskim standardima i ispunjava sve najviše UEFA i FIFA kriterijume.

Pogledajte kako izgleda ovaj stadion:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading