POSLEDNJE UPOZORENJE Švajcarci ogorčeni na ponašanje Džake: Ne smeš da budeš Albanac ili Kosovar, ako si kapiten Švajcarske
AP/Laurent Gillieron

Dobio je Granti Džaka kapitenski traku u reprezentaciji Švajcarske što se javnosti u toj zemlji nikako nije svidelo. Fudbaler Arsenala poznat je po svojim ispadima i provokacijama, propagiranju svog porekla te se o njegovim potezima mnogo priča u poslednje vreme.  

Uticajni "Blik" objavio je kolumnu posvećenu Granitu Džaki, a čitav tekst napisao je i potpisao legendarni švajcarski reprezentativac Kubilaja Turkilmaz. On je u dresu Sajdžija odigrao 64 meča i postigao 34 gola! 

- Džaka je kapiten, da li treba da ostane? E, to je već neko drugo pitanje. Sa strane mentaliteta i onoga što donosi, velikog samopouzdanja, da, treba. Međutim, bilo je toliko problema i incidenata koje je pravio prethodnih godina i to nije dostojno ponašanja kapitena reprezentacije. Previše je nepredvidljiv i zato bi ga trebalo smeniti - počeo je Kulibaj. 

PORTUGALCI ODUSTALI OD SRBINA Račićev povratak u Primeru

Imali su u prošlosti Džaka i njegov "drugar" Đerdan Šaćiri mnogo ispada, posebno kada se radi o lažnoj i terosističkoj državi Kosovo. 

- U momentima velikog slavlja i euforije da pokazuješ svoje korene iz Albanije i sa Kosova, to ne sme da se desi. To je uradio na Mundijalu 2018. godine, pa opet u Kataru. Kada postaneš član reprezentacije onda si 100 odsto Švajcarac, ne sme da postoji ni jedan procenat nečeg drugog, ne smeš da budeš ni Albanac ni Kosovar. Tako je bilo sa mnom i tako treba da bude sa svim igračima - navodi bivši reprezentativac Švajcarske.  

Za kraj, Kulibaj je imao poruku i za čelnike Fudbalskog saveza Švajcarske. 

- Nadam se da je direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami razgovarao sa njim i da mu je objasnio neke stvari. Sada je prekasno za reakciju. Zbog toga Granit mora da zna jednu stvar, ako se tako nešto ponovi, izgubiće kapitensku traku - podvukao je.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading