PORTUGALCI ODUSTALI OD SRBINA Račićev povratak u Primeru
EPA-EFE/Ana Escobar

Nije Đenaro Gatuzo na startu sezone računao na Uroša Račića pa je srpski reprezentativac prosleđen Bragi na jednogodišnju pozajmicu. Portugalski klub ima pravo otkupa za 5.000.000 evra, ali su rešili da je to preveliko obeštećenje uz visoku platu koji ima talentovani vezista. Zbog toga, očekuje se da se Uroš Račić na kraju sezone vrati u Valensiju.  

Račić tokom prvog dela sezone nije dobijao mnogo minuta, ali je u 2023. godini postao standardan. Ipak, to nije dovoljno da postane treći najskuplji fudbaler Brage budući da je portugalski velikan više platio samo Valsa iz Kruzeira i Abela Ruiza iz Barselone.  

GUDELJ ZAVRŠIO SEZONU Najgore sprečeno, ali Srbina tek čekaju detaljne analize

Klub iz Kamenoloma će pomenuti novac usmeriti na kupovinu štopera Sikua Nijakitea i Viktora Gomesa. Sa druge strane, Račić će u Valensiji zateći novog trenera budući da je Gatuza na Mestalji zamenio Ruben Baraha. Dakle, srpski reprezentativac će morati da prolazi kroz novi period dokazivanja. 

Uroš Račić je ove sezone skupio 25 utakmica u dresu Brage uz jedan postignut gol. Četa Artura Jorge nalazi se na trećem mestu portugalskog prvenstva sa dva boda manje u odnosu na Porto i šest više u odnosu na Sporting.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading