POLICIJA ČUVALA DŽAKU PO DOLASKU U SRBIJU Švajcarci očekivali totalni haos, a sačekalo ih ovo
EPA/GEORGI LICOVSKI

Zbog sankcija i rata sa Ukrajinom Belorusi ne mogu da igraju na svom terenu pa će ugostiti Švajcarsku od 18 časova na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu. 

Iako su se pribojavali kako će biti dočekani na aerodromu u Beogradu, jer u svom timu imaju Granita Džaku,  čoveka koji je sa razlogom omražen u našoj zemlji, Švajcarci su jasno poručili:

 - Cirkus sa prtljagom? Maltretiranje na pasoškoj kontroli? Protesti ispred aerodroma? Turbulencija ispred hotela? Ništa od toga u Srbiji - piše u tekstu švajcarskog "Blika" o dolasku njihovog  nacionalnog tima u našu zemlju! Iznenađen je bio dopisnik ovog medija, Sebastijan Rider, prijemom tima u Srbiji. 

PRELEPA ITALIJANKA OBJAVILA DIVNE VESTI Dileta čeka dete sa poznatim golmanom kome su se svi smejali (VIDEO)

POLICIJA ČUVALA DŽAKU PO DOLASKU U SRBIJU Švajcarci očekivali totalni haos, a sačekalo ih ovo

AP/Laurent Gillieron

 

Selektor Švajcarske Murat Jakin poručio je raspoloženo novinarima da im je sve super, a ni prisustvo Granita Džake nikoga nije zanimalo u Beogradu. 

- Njegova čuvena scena sa "dvoglavim orlom" u meču sa Srbijom na Svetskom prvenstvu 2018. godine je primećena i to je jedan od razloga što je kapiten nacionalnog tima bio nervozan na putu ka autobusu.​ Inače, fokus je bio na potezima Granita Džake koji je na društvenim mrežama izazvao komentare.  Drugi faktor je Katar gde je Džaka takođe imao sukobe protiv Srba- piše Rider u svom tekstu. 

Iako je policija stigla da zaštiti Švajcarce, čim je stigla videla je nema potrebe, jer niko nije obraćao previše pažnje.  

- Zbog svega toga, naš savez je smatrao da je Džaki potrebna posebna zaštita, ali kada je stigao na aerodrom u Beograd ti strahovi su brzo nestali. Osim nekoliko novinara iz Švajcarske niko nije bio zainteresovan za nacionalni tim! U ovom momentu potencijalni napadači su na putu ka stadionu "Marakana" gde se igra meč kvalifikacija za Euro između Srbije i Litvanije. Ovaj put je prošao bez incidenta za tim Murata Jakina i policija ih je samo ispratila do hotela oko koga se ne čuje ništa osim nekoliko pasa koji laju - napisao je iskreno Rider. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading