PIKSI JEDNIM IGRAČEM POSEBNO ODUŠEVLJEN Stojković zadovoljan startom kvalifikacija, a trebalo je da bude i ubedljivije - Kostićev gol regularan?
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Selektor Srbije Dragan Stojković zadovoljan je posle pobede nad Litvanijom (2:0) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj i ističe da je njegov tim ispunio zacrtani plan.

Srbija je golovima Dušana Tadića i Dušana Vlahovića, pred oko 25.000 gledalaca na stadionu Rajko Mitić, trijumfalno započela pohod ka takmičenju na kojem nije učestvovala od 2000. godine. 

- Kao trener voleo bih da uvek bude ovako, da pobedimo sa 2:0, da ne primimo gol. Zadovoljan sam, jer smo ispunili plan. Da budemo dovoljno ozbiljni, da rutinski odradimo meč. Svakog trenera raduje sačuvana mreža i pobeda. To je dobro. Uspešan je start. Zadovoljan sam potpuno. Hvala i navijačima na podršci. Lepo je videti ljude na tribinama, verujem da su zadovoljni došli i otišli kući. Lepo veče za fudbalsku Srbiju - počeo je konferenciju za medije Dragan Stojković.

PIKSI JEDNIM IGRAČEM POSEBNO ODUŠEVLJEN Stojković zadovoljan startom kvalifikacija, a trebalo je da bude i ubedljivije - Kostićev gol regularan?

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 


Nije, međutim, srpski tim briljirao. Imali su Litvanci dve ozbiljne šanse.

- Zavisi šta ljudi očekuju i traže. Najvažnije je da imate kontrolu nad utakmicom, pogotovo u momentima kada vodite. Rutinski smo pobedili i kontrolisali sve. Bilo je jedna-dve situacije pred našim golom, ali to se negde i očekuje, neće protivnik da dođe i da se šeta po terenu. Do tih šansi Litvanije je došlo iz nekih naših grešaka. Izgubili smo čistu loptu i oni su napravili kontra napad. Završilo se sve kako treba. Kamo sreće da je tako bilo i u Kataru, ali dobro... Naravno, odbrana u ovom sastavu igra prvi put. Ima vremena da iskorigujemo neke stvar - naveo je Piksi.

Mogli su "orlovi" i ubedljivije da slave, ali je gol Filipa Kostića poništen zbog ofsajda. Ipak, selektor tvrdi drugačije...

- Mislim da nije bio ofsajd. Kako mi je objasnio četvrti sudija, Živković je bio u ofsajdu, a ne Kostić, ali Živković je dobio loptu od njihovog igrača, to valjda nije ofsajda? Ali i da smo pobedili 5:0, kakve to veze ima? Ponedeljak nova utakmica, novi izazov. Znamo šta treba da radimo - jasan je selektor.

Zadovoljan je Piksi učinkom mladih igrača, koji su dobili šansu. Pre svih, Strahinje Erakovića.

- Oni su zaslužili šansu i odradili zadatak. Drago mi je zbog toga. Imamo sveže krvi, oni su u godinama kada im predstoji fudbalska budućnost. Raduje nas da imamo na koga da računamo i u budućnosti. Eraković je odigrao perfektnu utakmicu, s obzirom na godine koje ima. Iskusno i sigurno. Ima lepu budućnost. 

PIKSI JEDNIM IGRAČEM POSEBNO ODUŠEVLJEN Stojković zadovoljan startom kvalifikacija, a trebalo je da bude i ubedljivije - Kostićev gol regularan?

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Debitovao je i Lazar Samardžić. Na terenu je proveo poslednjih dvadesetak minuta.

- Prva utakmica i debi, nije baš prijatno. Sećam se i svog debija, odsekle su mi se noge. On je nekoliko dodira sa loptom imao dobrih, mogu da kažem bravo. Bio je koncentrisan da ne upadne u neki strah. Sve je ovo novo za njega, očekujem da će sve mnogo lakše ići. Moglo je i da mu se posreći da postigne gol. Inteligentno igra, čestitam mu, odigraće još mnogo utakmica.

Naša selekcija u ponedeljak od 20.45 igra protiv Crne Gore u Podgorici. Poput "orlova", i Sokolovi su trijumfom započeli kvalifikacije pošto su dobili Bugarsku u Sofiji 1:0.

- Ne iznenađuje me pobeda Crne Gore. Imaju kvalitet. Pogeldaćemo i analizirati meč sa Bugarskom, da vidimo dobre i loše strane Crne Gore. Najvažnije je da se odmorimo i da spremno dočekamo meč - zaključio je Stojković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading