"ĐETIĆI" SLAVILI NA STARTU KVALIFIKACIJA Crna Gora savladala Bugarsku minimalcem
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Izabranici Miodraga Radulovića, koji nije mogao da sedi na klupi zbog crvenog kartona protiv Finske u Ligi nacija, pobedili su Bugarsku u Razgradu sa 1:0, a ulogu meč vinera je prigrabio Nikola Krstović. 

Posle ravnopravne igre tokom prvog poluvremena, Crna Gora je imala mnogo problema i sreće u intervalu od 25. do 30. minuta. Prvo je Milan Mijatović dobio duel jedan na jedan protiv Ilije Grueva, a nedugo zatim, Spas Delev je ostao sam kao duh na pet metara od gola, ali je na sreću ljubitelja fudbala u Crnoj Gori i golmana Mijatovića, iz sjajne pozicije šutirao preko gola. 

Crna Gora je uzvratili udarac. Sjajan pokušaj Seada Hakšabanovića, Antonov je uspeo da izblokira, a posle kornera sa leve strane, Stefan Savić je bio najviši u skoku, ali je panterskom intervencijom, Danijel Naumov uspeo da spreči loptu da uđe u mrežu. Naumov je u nadoknadi vremena zaustavio projektil Vukana Savićevića, dobio je duel jedan na jedan sa Adamom Marušićem – 0:0.

Novi Pazar predstavio petog trenera od početka sezone

U nastavku meča, na teren su istrčali Stevan Jovetić i Vladimir Jovović, umesto Seada Hakšabanovića i Marka Bakića. Obe selekcije su za razliku od prvog poluvremena bile daleko opreznije.  U 70. minutu, posle sjajne akcije Crne Gore, lopta je stigla do Nikole Krstovića koji je uspeo da zatrese mrežu – 1:0. 

Do kraja meča, izabranici Mladena Krstajića, fudbaleri Bugarske nastojali su da stignu do izjednačenja, a Crna Gora je nastojala da zatvori sve prilaze svom golu, da iskoristi višak slobodnog prostora i duplira prednost. Na radost ljubitelja fudbala u Crnoj Gori, a na žalost navijača Bugarske, mreže su mirovale do kraja meča. Bugarska je imala zicer za izjednačenje, ali je Savić uspeo da izbaci loptu sa gol linije.

 U narednoj rundi, Crna Gora 27. marta igra protiv Srbije u Podgorici, dok će Bugarska gostovati selekciji Mađarske.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading